Leusden,
12
december
2018
|
14:56
Europe/Amsterdam

Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

Bram Schot nieuwe voorzitter Raad van Bestuur van Audi

  • Benoeming per 1 januari 2019
  • Belangrijke basis voor nieuwe richting van Audi
Samenvatting

De Nederlander Bram Schot is door de Raad van Toezicht van AUDI AG met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur. Als interim-CEO leidde Schot Audi al sinds juni 2018. Zijn huidige verantwoordelijkheid voor Sales en Marketing blijft hij per 1 januari tijdelijk behouden.

Herbert Diess, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en CEO van de Volkswagen Groep: “De benoeming van een nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur is een belangrijke basis voor de richting die Audi in wil slaan. Schot heeft in de afgelopen maanden al overtuigend werk afgeleverd. Hij zet vaart achter de veranderingen in cultuur van zijn team en gaat huidige uitdagingen effectief te lijf. Met een sterk mandaat is hij in staat om de verandering van Audi verder te versnellen en het merk naar nieuwe successen te leiden.”

Een nieuwe start

Peter Mosch, plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi en Voorzitter van de ondernemingsraad over de benoeming: “Audi-werknemers verwachten heldere verhoudingen binnen de top van de onderneming. Met de benoeming van Bram Schot hebben we als personeelsvertegenwoordigers ingezet op het slaan van spijkers met koppen. Gedurende zijn interim-periode heeft Schot al laten zien dat hij nieuwe impulsen kan geven aan de nieuwe start waar we om hebben gevraagd en die we hebben ingezet. Schot dient deze weg te vervolgen en Audi terug naar de top te leiden. Dat is wat het personeel verwacht.”

Per 1 januari 2019

De benoeming van Schot tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG, waartoe naast Audi ook Ducati, Lamborghini en Italdesign Giugiaro behoren, gaat per 1 januari 2019 in. Binnen de Raad van Bestuur blijft Schot op tijdelijke basis verantwoordelijk voor Marketing en Sales. De 57-jarige Schot was hiervoor al sinds september 2017 eindverantwoordelijk. Op 19 juni van dit jaar werd Schot benoemd tot interim-voorzitter van de Raad van Bestuur van AUDI AG.

Voor hij bij Audi startte, was Bram Schot sinds 2012 binnen de Raad van Bestuur van Volkswagen Bedrijfswagens verantwoordelijk voor marketing en sales. Hij stapte over naar de Volkswagen Groep vanuit de positie van President en CEO van Mercedes-Benz Italia, waar hij strategische sales-projecten aanstuurde.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.