Leusden,
03
juni
2018
|
20:20
Europe/Amsterdam

Beste DTM-seizoensresultaat voor Robin Frijns

Beste DTM-seizoensresultaat voor Robin Frijns

  • Nederlandse Audi-coureur zevende en achtste op Hungaroring
  • Onderbreking vanwege regen verhindert betere klassering in tweede race
  • Podiumplaats voor Nico Müller als derde in race één
Samenvatting

De Nederlandse Audi-fabriekscoureur Robin Frijns behaalde op de Hungaroring als zevende in de eerste race en een achtste plek in de tweede zijn tot nu toe beste resultaat van het seizoen in de Duitse toerwagenserie DTM. In de tweede wedstrijd had hij uitzicht op een nog betere klassering, maar viel hij terug vanwege een onderbreking als gevolg van zware regenval. Met een sterke inhaalrace naar de achtste plaats liet hij zien dat hij de snelheid te pakken had.

De best geklasseerde Audi-coureur tijdens het derde raceweekeinde van het seizoen op de Hungaroring was de Zwitser Nico Müller, die in de race op zaterdag als derde finishte. Zijn merkgenoot René Rast, wiens auto na de zware crash van twee weken geleden op de Lausitzring weer geheel opnieuw opgebouwd was, eindigde als vierde, terwijl Robin Frijns als zevende de derde Audi-coureur in het klassement was. Op de plaatsen acht en negen volgden merkgenoten Loïc Duval en Jamie Green, Mike Rockenfeller greep als elfde net naast de punten.

Op zondag startte Frijns als elfde en werkte zich goed op naar voren, maar had de pech dat hij zich in de pitstraat bevond voor de verplichte bandenwissel op het moment dat de race vanwege zware regenval en enkele ongevallen in de pitstraat moest worden onderbroken. Daardoor werd hij teruggeworpen in het klassement, maar Frijns eindigde na een goede inhaalrace nog als elfde en tweede Audi-rijder. Na de race werd de uitslag als gevolg van de ongevallen in de pitstraat aangepast, waardoor Frijns uiteindelijk als achtste geklasseerd werd. “Nu hadden we een keer de snelheid, maar hadden we pech”, gaf Frijns na afloop te kennen. De beste Audi-rijder op zondag was Mike Rockenfeller als vierde.

Over drie weken wordt het DTM-seizoen voortgezet met het vierde raceweekeinde op de Norisring in Neurenberg, het thuiscircuit van Audi.