Leusden,
10
april
2019
|
13:39
Europe/Amsterdam

Audi’s teambaas McNish bekijkt racen nog steeds door de bril van een coureur

Audi’s teambaas McNish bekijkt racen nog steeds door de bril van een coureur

Samenvatting

De Formule E, ’s werelds eerste volledig elektrische raceserie, is voor de volgende stratenrace (aanstaande zaterdag vanaf 16.00 uur op Ziggo Sport en Eurosport) uitgeweken naar Rome. Audi’s teambaas Allan McNish denkt tevreden terug aan de eerste ePrix van een jaar geleden in de eeuwige stad: met twee stipnoteringen in de top-4 veroverde Audi er een misschien wel beslissende berg punten voor de latere constructeurstitel.

McNish (49) kijkt vanzelfsprekend uit naar de hernieuwde kennismaking met de 2,84 kilometer lange stratenomloop in de Italiaanse metropool, die liefst 21 bochten telt. De Schot, voormalig Formule 1-coureur en winnaar van de 24 uursrace van Le Mans, is bij Audi steeds beter in zijn rol als teambaas gegroeid. Toch was de overgang van de cockpit naar de pitmuur voor hem, zo beweert hij, even wennen.

De juiste balans

“Ik voel dat ik soms nog steeds als een coureur denk en racen door het vizier van Luca (Di Grassi) en Daniel (Abt) bekijk”, zegt McNish. “Fysiek en geestelijk is de intensiteit nu als teambaas weliswaar iets minder. Als coureur hoef je maar aan één persoon te denken: jezelf. Nu moet ik over drie dingen nadenken: mijn twee coureurs en Audi. In dat opzicht is het vinden van de juiste balans soms zwaar.”

Ongelooflijk trots

De energie die McNish als teambaas krijgt is anders, stelt hij, dan die als coureur. Maar de passie is er niet minder om, zo verzekert de Schot. “Ik besefte niet hoe gepassioneerd ik ben tot ik vorig jaar videobeelden van mijzelf terugzag.” Lacht: “Ik werd er zelf een beetje bang van. Toen ik bij de slotrace in New York op het podium die constructeurstrofee in mijn handen had, was dat voor mij een van de mooiste successen die ik heb gekend. Ik was ongelooflijk trots op de manier hoe wij dit met Audi als team voor elkaar hadden gekregen.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.