Leusden,
29
april
2021
|
09:11
Europe/Amsterdam

Audi’s rentree op Le Mans krijgt steeds meer vorm

Audi’s rentree op Le Mans krijgt steeds meer vorm

  • Conceptstadium van Audi’s LMDh-prototype is grotendeels afgerond
  • Ontwikkeling in nauwe samenwerking met Porsche
  • Debuut tijdens 24-uursrace van Daytona, in januari 2023
Samenvatting

In 2023 keert Audi terug op Le Mans. De ontwikkeling van een geëlektrificeerd endurance-racer voor de LMDh-klasse is in volle gang.

Audi Sport ontwikkelt een nieuwe geëlektrificeerde endurance-racer voor de LMDh-klasse, in nauwe samenwerking met Porsche. De opvolger van de illustere Audi R18 debuteert in januari 2023 tijdens de 24-uursrace van Daytona, en verschijnt vanzelfsprekend ook op Le Mans aan de start. Audi heeft ’s werelds belangrijkste langeafstandsrace al 13 keer gewonnen.

Het grote succes dat Audi in het verleden met de R18 heeft geboekt, is mede te danken aan de klantenteams die met de auto aan de start verschenen. De regelgeving van de nieuwe LMDh-klasse is gericht op kostenbesparing. Dit is tevens het uitgangspunt bij de elektrificatie van Audi’s nieuwe sportprototype. Het doel is om de auto, parallel aan de fabrieksinschrijvingen, direct onder te brengen bij professionele klantenteam. De nieuwe LMDh-klasse zal deel uitmaken van zowel het WEC (World Endurance Championship) als de Amerikaanse IMSA Sportscar-serie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.