Leusden,
21
april
2021
|
17:13
Europe/Amsterdam

Audi zet zich 85.000 uur lang in voor Earth Day

Audi zet zich 85.000 uur lang in voor Earth Day

Samenvatting

Een dag vol actie bij Audi op Earth Day. In het kader van #Project1Hour brengen Audi-medewerkers morgen gezamenlijk 85.000 uur lang hun persoonlijke CO2-voetafdruk in kaart.

De werknemers van Audi staan dit jaar letterlijk en figuurlijk stil bij Earth Day. De fabrikant beloont de vrijwillige inzet van 85.000 medewerkers met een tijdskrediet voor deelname aan de #Project1Hour workshops. Ook organiseert de Audi Environmental Foundation een ‘plogging’-evenement op de locaties Ingolstadt en Neckarsulm. Plogging is het verzamelen van afval tijdens het joggen. 

De internationale locaties van Audi doen eveneens mee aan #Project1Hour. Zo neemt Audi México deel aan de workshops, en gaat Audi Brussels op zijn terreinen een gedeelte beplanten met uitsluitend inheemse planten, om de biodiversiteit te bevorderen. Audi Hungaria besteedt eveneens aandacht aan het verlies van biodiversiteit in de wereld. Zo kunnen werknemers deelnemen aan een wedstrijd voor het bouwen van insectenhotels, om het ‘Jaar van de insecten’ in te luiden. Audi AG sloot zich al in 2015 aan bij het initiatief ‘Biodiversity in Good Company’. Dit door bedrijven geleide initiatief werkt aan de bescherming van de biodiversiteit.

Op weg naar CO2-neutraliteit

De betrokkenheid van Audi bij het milieu beperkt zich niet alleen tot Earth Day. Als lid van de Volkswagen Groep was Audi één van de eerste autofabrikanten die zich committeerden aan het klimaatakkoord van Parijs. Op de lange termijn streeft Audi naar CO2-neutrale mobiliteit en wil het merk over de gehele linie CO2-neutraal werken. Daarbij focust het merk niet alleen op de productie in de eigen fabrieken, maar zet Audi zich ook in om CO2-neutraliteit in de toeleveringsketen te bewerkstelligen. Zo produceren de fabrieken van Audi Brussels en Audi Hungaria nu al CO2-neutraal, en heeft Audi zijn eerste successen geboekt in de processen bij toeleveranciers. Alleen al in 2020 realiseerde Audi daar een besparing van 335.000 ton CO2 door het gebruik van secundaire materialen en groene stroom bij de productie van batterijcellen te stimuleren. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.