Leusden,
11
april
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Audi zet voor productie steeds meer in op 3D-printers

Audi zet voor productie steeds meer in op 3D-printers

  • Audi heeft voortrekkersrol binnen Volkswagen Group
  • Productieproces wordt efficiënter door lokaal geprint gereedschap
  • Op weg naar de ultramoderne smart factory
Samenvatting

Audi breidt de inzet van 3D-printers steeds verder uit. Zo gebruiken productiemedewerkers inmiddels speciaal ontworpen gereedschap dat lokaal is geprint. In de fabriek in Neckarsulm is een afdeling in het leven geroepen die verantwoordelijk is voor de toekomstige implementatie van 3D-printing.

Dat team heeft eerder het gebruik van 3D-printers ingevoerd in de R8-fabriek in Bölllinger Höfe. De afdeling werkt samen met productiemedewerkers en ontwikkelt ideeën voor nieuwe en geoptimaliseerde gereedschappen die op locatie kunnen worden ontworpen en geprint. Tijdens een workshop in december 2018 heeft het team van projectmanager Waldemar Hirsch gekeken waar geprinte gereedschappen het productieproces efficiënter, sneller en gemakkelijker kunnen maken. Ze identificeerden honderden applicaties.

Medewerkers centraal

Bij de inzet van 3D-printing staan de productiemedewerkers en hun behoeften centraal, aldus Hirsh. “Als we een prototype ontwerpen, dan is het belangrijk dat we de wensen van onze collega’s tot in detail vervullen.”

Smart factory

Het bovenstaande proces is opnieuw een stap voorwaarts in de digitale transformatie van Audi. Door de toepassing van 3D-printers evolueert het productieproces naar een ultramoderne smart factory. Het gebruik van die futuristische technologie verbetert de flexibiliteit en efficiency. Uiteindelijk zal de hele Volkswagen Group daarvan profiteren.

download
22545__13643_audi-media-tv_8000k

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.