Leusden,
17
februari
2019
|
10:52
Europe/Amsterdam

Audi wint voor 3e jaar op rij E-Prix van Mexico

Audi wint voor 3e jaar op rij E-Prix van Mexico

  • Sterke race voor Abt, Frijns en Bird na problemen in kwalificatie
Samenvatting

Voor het derde jaar op rij heeft het Audi Sport ABT Schaeffler team de E-Prix van Mexico Stad gewonnen. Op het Autódromo Hermanos Rodríguez scoorde Audi-coureur Lucas di Grassi zijn negende Formule E-overwinning met een spectaculaire fotofinish, na een sterke inhaalmanoeuvre net vóór het vallen van de vlag. Onze landgenoot Robin Frijns, met een Audi e-tron FE05 uitkomend voor het team van Envision Virgin Racing, eindigde als elfde, na achteraan het veld gestart te zijn.

De efficiency van de volledig elektrische Audi e-tron FE05 gaf voor een belangrijk deel de doorslag in een spannende en turbulente Formule E-race. Waar zijn directe opponenten in de laatste fase van de race energie moesten sparen in het gevecht om de overwinning, kon Di Grassi continu aanvallen. Met een perfecte inhaalactie haalde hij de leidende Mahindra van Pascal Wehrlein uiteindelijk net vóór de finishlijn in om de race op zijn naam te zetten.

Goed getimed

“Dit was waarschijnlijk de beste race uit mijn Formule E-carrière,” aldus Di Grassi. “In eerste instantie was het vooral zaak koel te blijven en energie te sparen. Richting het einde van de race kon ik aanvallen. Inhalen is hier in Mexico Stad zeer lastig, dus ik moest mijn momenten goed timen. Hartelijk dank aan alle medewerkers bij Audi Sport die zo hard hebben gewerkt om zo’n fantastische auto te bouwen!”

Dankzij zijn eerste zege van het seizoen klimt Lucas di Grassi op naar een vierde plek in de rijdersstand van het ABB FIA Formula E kampioenschap. Audi Sport ABT Schaeffler staat momenteel vijfde in het kampioenschap voor de teams, na vier van de dertien raceweekenden.

Inhaalraces

Di Grassi’s teamgenoot Daniel Abt reed eveneens een sterke race. Na een klein foutje in de kwalificatie moest de winnaar van vorig jaar vanaf de laatste startrij beginnen. Uiteindelijk vocht de Duitser zich van een 21e plaats terug naar een tiende positie, waarmee hij in de punten eindigde.

De twee Audi’s e-tron FE05 van Envision Virgin Racing maakten eveneens veel plaatsen goed. Robin Frijns vertrok vanaf een twintigste plek op de grid, als gevolg van een straf door de stewards of the meeting. De Nederlander vocht zich door het veld naar voren en eindigde uiteindelijk net buiten de punten als elfde. Zijn teamgenoot Sam Bird finishte als negende. Vanwege een probleem in de kwalificatie moest Bird de race vanaf een 22e startplek aanvangen.