Leusden,
04
februari
2018
|
21:01
Europe/Amsterdam

Audi wint met Robin Frijns de 12 Uren van Bathurst

Audi en Frijns winnen 12 Uren van Bathurst

  • Audi Sport Team WRT viert eerste zege in iconische lange-duurrace
  • Audi meest succesvolle merk op Bathurst sinds introductie GT3-klasse

Audi Sport customer racing heeft met de Nederlander Robin Frijns in de gelederen na 2011 en 2012 de derde overall zege in de 12 Uren van Bathurst behaald. Het Audi Sport Team WRT debuteerde in Australië met de rijdersline-up Robin Frijns/Stuart Leonard/Dries Vanthoor (NL/GB/B) en won op Mount Panorama de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge. Dankzij de overwinning kent Audi – titelverdediger bij zowel de rijders als de constructeurs – een vliegende start van het nieuwe seizoen.

Voor het Belgische Audi Sport Team WRT was de overwinning meer dan verdiend, na een ijzersterke comeback. Het debuut van het team in de 12-uursrace op Mount Panorama begon met een aantal tegenslagen. Een gebrekkige radiocommunicatie in de beginfase van de race verstoorde de strategie van het team, dat daarom naar binnenkwam om het euvel te verhelpen. Dat kostte weliswaar tijd, maar het bleek de juiste beslissing te zijn, waardoor Robin Frijns en zijn teamgenoten opnieuw de aanval konden openen. Een drive-through penalty resulteerde echter in nog meer pech, met tijdelijk een ronde achterstand voor de Audi met startnummer 37 tot gevolg. Het Audi Sport Team WRT vocht zich desondanks terug, met uiteindelijk een uitermate spannend gevecht met Mercedes en Porsche tot gevolg. Toen de race uiteindelijk door een rode-vlagsituatie vroegtijdig werd beëindigd, ging Frijns - die dit seizoen voor Audi in de DTM uitkomt - aan de leiding met een voorsprong van 1,5 seconde en besliste daarmee de race.

Succesvolle seizoensstart

Audi Sport customer racing kent daarmee een succesvolle start van het 2018-seizoen. In januari noteerde de Audi R8 LMS GT4 een 1-2 GT4 klasse-overwinning in de 24 Uren van Dubai. Twee weken later liet de Audi RS 3 LMS een 1-2-3-4 resultaat optekenen in de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge op Daytona en nu was het dus de beurt aan de GT3-versie van de Audi R8 LMS die zegevierde op Bathurst.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.