Leusden,
04
december
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Audi verhoogt investeringen in elektromobiliteit tot € 17 miljard

Audi verhoogt investeringen in elektromobiliteit tot € 17 miljard

  • Focus op elektrificatie en hybridisering
  • Bijna de helft van de totale investeringen van € 35 miljard naar elektromobiliteit, hybridetechnologie en digitalisering
Samenvatting

De komende vijf jaar zet Audi AG extra druk op zijn transformatie naar een aanbieder van connected en duurzame premiummobiliteit. In totaal investeert het merk tot 2025 zo’n € 35 miljard. Audi heeft voor de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s en hybridetechnologie ongeveer € 15 miljard uitgetrokken, waarmee de fabrikant het belang van zijn elektrificatiestrategie onderstreept.

“Met dit investeringsplan zorgen we ervoor dat Audi klaar is voor de transformatie van de core business. Technologisch leiderschap op het gebied van elektrisch en volledig connected rijden is het doel dat de Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur zichzelf hebben opgelegd. Wij stellen Audi hiervoor de benodigde middelen ter beschikking”, zegt Herbert Diess, Voorzitter van de Raad van Toezicht van Audi AG.

Elektrificatie en hybridisering

Van 2021 tot 2025 zal Audi AG een bedrag van ongeveer € 35 miljard investeren. In de totale som van de ontwikkelingskosten is rekening gehouden met omvangrijke synergieën binnen het concern. Zo vindt de ontwikkeling en implementatie van de elektrische platforms op een merk-overstijgende wijze plaats. Audi engineert samen met Porsche bijvoorbeeld het 'premium platform electric' (PPE), terwijl het tegelijkertijd gebruikmaakt van het modular electrification platform (MEB) van de Volkswagen Groep. De eerste investeringen in de periode 2021 tot 2025 zijn bedoeld voor de implementatie van Roadmap E, een grootschalig productoffensief met volledig en gedeeltelijk elektrische modellen. Alleen al voor de elektrificatie van die modellen is een bedrag van circa € 15 miljard - meer dan 40 procent van de totale uitgaven - voorzien. Concreet wordt zo'n € 10 miljard besteed aan elektromobiliteit en € 5 miljard aan hybridisering. Tegen 2025 zal Audi het e-portfolio hebben uitgebreid tot ongeveer dertig modellen, waarvan er ongeveer twintig volledig elektrisch zijn.

Digitalisering en Car.Software organisatie

Ook op het gebied van softwareontwikkeling is er nieuws: per direct krijgt Audi CEO Markus Duesmann de leiding over de Car.Software-organisatie, die de knowhow van de merken bundelt en uitbreidt. Op deze manier creëert de eigen software-unit van de Volkswagen Groep een uniform besturingssysteem met basisfuncties voor alle modellen van de Groep. Tot de taken van de Car.Software-organisatie behoort ook de doorontwikkeling van functies voor geautomatiseerd rijden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.