Leusden,
02
februari
2023
|
12:36
Europe/Amsterdam

Audi transformeert in softwarespecialist en zoekt nog eens 400 IT’ers

Audi transformeert in softwarespecialist en zoekt nog eens 400 IT’ers

  • Audi verdiept in technologie en werkt met eigen IT-experts aan de oplossingen van morgen 
  • Technologische innovaties zorgen voor 2.000 nieuwe IT-banen
  • Audi CEO Markus Duesmann: “We hebben een heldere strategie, waardoor we weten welke specialisten we nodig hebben; nu en in de toekomst” 
Samenvatting

Audi ontwikkelt vandaag de auto van de toekomst. Een toekomst waarin de ervaring achter het stuur steeds meer wordt bepaald door software en waarbij technologie het verschil gaat maken. Voor die technologie put Audi deels uit de expertise van CARIAD, de tech-divisie van de Volkswagen Groep, en integreert het CARIAD-software in zijn modellen. Tegelijkertijd werkt Audi ook aan heel specifieke digitale innovaties die uitsluitend in Audi-modellen terug te vinden zullen zijn. Als gevolg van die technologische ontwikkelingen breidt het aantal IT-specialisten bij Audi zich de komende jaren in rap tempo verder uit. Nu al zoekt Audi opnieuw 400 IT’ers om die technologieën verder te ontwikkelen en tot 2025 staan er in totaal zelfs 2.000 nieuwe IT-banen gepland.

Voor IT-specialisten is Audi de plek waar hardware en software samen komen in een spannend product. “Van geautomatiseerd rijden tot het digitale ecosysteem: via extra expertise in software gaan we onze innovaties binnenkort op de weg zetten”, verklaart Markus Duesmann, CEO van Audi AG.

Een wereld van ontwikkeling

Software heeft een enorme invloed op de rijervaring. Het augmented reality head-up display in de Audi Q4 e-tron is daarvan een goed voorbeeld. Het laat dynamisch de meest relevante informatie voor de bestuurder zien, geprojecteerd op de voorruit. Navigatiepijlen, waarschuwingsborden, de snelheid: afhankelijk van de situatie kiest de technologie in de auto slim wat er getoond moet worden. Comfortabeler voor de bestuurder, maar ook veiliger, met name bij slecht weer. 

Elektrische mobiliteit brengt eveneens een nieuwe set aan uitdagingen voor ontwikkelaars bij Audi. Welk geluid moet de auto maken om voetgangers te waarschuwen? Wat is de ideale balans tussen rijbereik en prestaties? Hoe presenteer je informatie over laadpaalbeschikbaarheid op een handige manier in de auto? Voor IT-specialisten is er een wereld aan onontgonnen mogelijkheden bij Audi. Werken aan de toekomst van mobiliteit in een omgeving waar je kunt putten uit meer dan 100 jaar ervaring. 

Audi als ‘Top Employer’

“Onze ambitie is om pionier te zijn in duurzame premium mobiliteit. Daarom volgen de technologische ontwikkelingen elkaar bij Audi in snel tempo op. We zijn dan ook op zoek naar talenten met een pioniersgeest en het lef om nieuwe wegen in te slaan, om een vervolg te geven aan het aanhoudende succes van ons merk”, verklaart Xavier Ros, bestuurslid voor Human Resources en Organisatie bij Audi AG.

Onlangs heeft het wereldwijde Top Employers Institute Audi AG voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Top Employer Germany’. Audi deed het vooral goed op het gebied van Corporate Responsibility, Diversiteit & Inclusie en Welzijn. Een baangarantie tot 2029 biedt alle Audi-medewerkers de zekerheid die ze nodig hebben om nieuwe vaardigheden te leren op toekomstige gebieden. De onderscheiding rangschikt Audi onder de meest aantrekkelijke werkgevers in Duitsland.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.