Leusden,
16
mei
2017
|
17:16
Europe/Amsterdam

Audi toont volledig geïntegreerd Android-systeem in Audi Q8 sport concept

  • Nieuwe, open systeemarchitectuur voor infotainmentsystemen
  • Audi Q8 sport concept met geïntegreerd Android OS staat op Google I/O-event
  • Gezamenlijke kennis van de open source-gemeenschap versnelt de ontwikkeling van apps

Audi is deze week prominent aanwezig op het vermaarde Google I/O-event, ’s werelds grootste bijeenkomst van softwareontwikkelaars. Hier wordt het concept van het infotainment systeem voor toekomstige Audi-modellen gepresenteerd, dat volledig geïntegreerd is met Android OS. Het merk presenteert dit aan de hand van de Audi Q8 sport technologieconcept, waarmee het laat zien waar het nieuwe systeem toe in staat is.

Het drie dagen durende Google I/O-event wordt gehouden op het Google-hoofdkwartier in Mountain View, Californië en gaat op 17 mei van start. In de software-industrie wordt het gezien als de grootste en belangrijkste bijeenkomst van ontwikkelaars ter wereld. Er is dit jaar onder meer aandacht het gebruik van Android als een geïntegreerde oplossing voor het gebruik van infotainmentopties in de auto. Android is en wordt gezamenlijk ontwikkeld door de miljoenen leden van de Android Open Source Community.

Audi Q8 sport concept
De Q8 sport concept, die Audi op Google I/O presenteert, heeft deze vorm van Android-integratie reeds aan boord. De functies van het systeem, inclusief Spotify, Google Play Music en Google Assistant, worden weergegeven op het grote MMI-touchscreen in het midden van het dashboard. Daarbij is de informatie ook in de Audi virtual cockpit te zien, precies in het blikveld van de bestuurder. Het is de eerste keer dat alle nieuwe Android-diensten volledig in het Audi-infotainmentsysteem zijn geïntegreerd. De bestuurder kan bovendien kiezen voor twee variaties op navigatieweergave: Audi’s eigen Here of Google Maps navigatie.

Doorontwikkeling in de hoogste versnelling
Android is het populairste mobiele platform, met wereldwijd meer dan 1,4 miljard actieve gebruikers. Door de enorme expertise en creativiteit van deze open source-gemeenschap gaan de ontwikkelingen van onder andere nieuwe applicaties razendsnel. Nieuwe apps kunnen snel in het geïntegreerde infotainmentsysteem van Audi worden doorgevoerd, als ze tenminste aan de eisen van zowel Google als Audi voldoen. Audi-rijders kunnen zo profiteren van een grotere diversiteit aan diensten en updates die elkaar sneller opvolgen en bovendien direct in hun Audi gedownload kunnen worden.