Leusden,
04
februari
2021
|
16:30
Europe/Amsterdam

Audi start verkoop plug-in hybride Audi Q5 en Audi Q5 Sportback

Audi start verkoop plug-in hybride Audi Q5 en Audi Q5 Sportback

  • Innovatieve TFSI e-aandrijflijn: keuze uit twee vermogensvarianten, standaard met quattro vierwielaandrijving
  • Keuze uit Pro Line, Advanced edition en sportieve S edition
  • Nu te bestellen vanaf € 67.580*
Samenvatting

De nieuwe Audi Q5 en Q5 Sportback debuteren in Nederland met krachtige en efficiënte plug-in hybridetechnologie. De Q5 en Q5 Sportback TFSI e quattro-modellen worden leverbaar met systeemvermogens van 220 kW/299 pk en 270 kW/367 pk. Een lithium-ion batterij maakt een elektrische actieradius tot 62 km** mogelijk. De Audi Q5 (Pro Line) 50 TFSI e is er vanaf € 67.580*, de prijzen van de Q5 (Advanced edition) 50 TFSI e Sportback beginnen bij € 71.280*.

De nieuwe Q5 TFSI e-modellen hebben een innovatieve plug-in hybride-aandrijflijn met een 2.0 TFSI benzinemotor, een elektromotor, S tronic-automaat met dubbele koppeling en een lithium-ion batterij. In de Q5 en Q5 Sportback 50 TFSI e is die combinatie goed voor een systeemvermogen van 220 kW/299 pk en in de 55 TFSI e-uitvoeringen zelfs voor 270 kW/367 pk. Dat vertaalt zich in aansprekende prestaties in combinatie met zeer gunstige cijfers voor verbruik (1,5-1,7 l /100 km***) en CO2-uitstoot (35-40 g/km)***. De lithium-ion batterij maakt het mogelijk om met de Q5 50 TFSI e-modellen tot zelfs 62 kilometer** volledig elektrisch aangedreven te rijden (volgens WLTP-norm). 

Standaard quattro, diverse gradaties van luxe

De plug-in hybridetechnologie is beschikbaar voor de Q5 en de Q5 Sportback, de nieuwe variant die Audi recent voor de Q5-serie lanceerde, en wordt standaard gecombineerd met quattro vierwielaandrijving. Wat uitrusting betreft is er keuze uit verschillende niveaus. Om te beginnen is er de Q5 Pro Line 50 TFSI e. Standaard op dit model zijn onder meer 18 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen en -achterlichten, Audi Phonebox en Audi smartphone Interface (Apple CarPlay), 3-zone comfortairconditioning, een verschuifbare achterbank en elektrisch bediende achterklep, parkeerhulp plus, achteruitrijcamera, diefstalalarm en cruise control met snelheidsbegrenzer.

De Q5 en Q5 Sportback 50 TFSI e zijn er ook in Advanced edition-uitvoering. Die modellen hebben alle genoemde items en daarbij onder andere het Advanced exterieur, specifieke lichtmetalen velgen, Matrix LED-koplampen, dynamische richtingaanwijzers achter, de Audi virtual cockpit, navigatie plus, sportstoelen vóór en het ambiente lichtpakket. 

Q5 S editions

Alle Q5- en Q5 Sportback-modellen zijn er ook als S edition. Deze uitvoeringen vullen de luxe van de ‘50’ Advanced edition aan met de sportiviteit van het S line interieur en S line exterieur. De S editions vallen om te beginnen op door hun 19 inch lichtmetalen velgen en de in carrosseriekleur uitgevoerde wielkastranden (ook onderzijde bumpers). Blikvangers in het interieur zijn de sportstoelen met S line bekleding en S line logo in de rugleuning, het multifunctionele S line sportstuur (gedeeltelijk met geperforeerd leder bekleed), verlichte instaplijsten met S line logo, afwerkingsaccenten in aluminium en een in zwart uitgevoerde hemelbekleding.

Nu te configureren en te bestellen

De plug-in hybrideversies van de Audi Q5 en Q5 Sportback zijn nu te bestellen en te configureren op audi.nl. De Audi Q5 Pro Line 50 TFSI e is leverbaar vanaf € 67.580*. De Q5 Advanced edition 50 TFSI e is er vanaf € 69.080* (Sportback: € 71.280*). Als S edition is de Q5 50 TFSI e er vanaf € 70.580* (Sportback: € 72.780*). 

De Q5 en Q5 Sportback 55 TFSI e-modellen worden standaard geleverd in S edition-uitvoering, vanaf € 79.910*.

Alle Audi Q5-uitvoeringen worden standaard geleverd met 4 jaar garantie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** De genoemde WLTP verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.