Leusden,
24
november
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Audi start met ‘over the air’ opties in Nederland

Audi start met ‘over the air’ opties in Nederland

  • Uitrusting van een Audi online uit te breiden met Functions on Demand
  • Functies beschikbaar in categorieën licht, infotainment en assistentie
  • Nieuwe features te bestellen voor één, zes of twaalf maanden
Samenvatting

Met Functions on Demand maakt Audi het vanaf nu mogelijk om zelfs na de aanschaf van de auto veiligheidsverhogende, comfortabele en handige features aan de uitrusting van een auto toe te voegen. Deze nieuwe opties zijn nu beschikbaar in drie categorieën: lichttechnologie, assistentiesystemen en infotainment. Elke functie is te bestellen voor de duur van één maand, zes maanden of een jaar.

Met Functions on Demand zijn handige uitrustingsfeatures eenvoudig via de myAudi app of de myAudi-webomgeving te bestellen, voor tijdelijk of langdurig gebruik. Op basis van het chassisnummer van de auto worden in de myAudi app alle beschikbare functies zichtbaar gemaakt die zelfs na de levering van de auto nog als optie besteld kunnen worden. Zodra de betaling is bevestigd, wordt de gewenste functie ‘over the air’ in de auto beschikbaar gemaakt. Het MMI-display laat dit duidelijk zien. 

Gebruik on Demand

De flexibiliteit van Functions on Demand zit hem ook in de mogelijkheid om voor verschillende looptijden te kiezen. Eén maand is heel geschikt om een nieuwe functie uit te proberen, bijvoorbeeld door kennis te maken met de loepzuivere geluidskwaliteit van digitale radio. En door gedurende zes maanden het Matrix LED-pakket te activeren, is perfect zicht tijdens de donkere winterperiode gegarandeerd. Alle functies zijn voor maximaal één jaar te bestellen. Klanten krijgen tijdig een reminder als het einde van de looptijd in zicht komt. Het verlengen van de functie gebeurt uitsluitend als de klant dat wenst én bevestigt. 

Drie categorieën, specifiek aanbod per model

Functions on Demand is per direct beschikbaar voor diverse Audi-modellen (A4, A5 en e-tron vanaf modeljaar 2020, A6, A7, Q5, Q7 en Q8 vanaf modeljaar 2021). Voor al deze én toekomstige modellen zijn er Functions on Demand beschikbaar in drie hoofdcategorieën. Daarbinnen is er voor elk model een specifiek aanbod. In de categorie Lichttechnologie kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen voor de grootlichtassistent en het Matrix LED-pakket. In de categorie Assistentiesystemen is momenteel de Parkeerassistent beschikbaar, binnenkort volgen onder meer ook Verkeerstekenherkenning en Adaptive Cruise Control. In de Infotainment-categorie bestaat het aanbod uit de smartphone-interface, MMI navigatie plus inclusief connect plus, digitale radio en een upgrade van het digitale instrumentenpaneel naar virtual cockpit. Het prijzenspectrum reikt van de grootlichtassistent - die er is voor € 2,50 per maand (€ 14 euro voor zes maanden; € 27 per jaar) - tot MMI navigatie plus inclusief connect plus (€ 55 per maand; € 284 voor zes maanden, € 550,50 per jaar). 

Bij elke Functions on Demand-aankoop hebben klanten 14 dagen annuleringsrecht. Functions on Demand is autogebonden. Dat betekent dat geactiveerde functies worden meeverkocht aan toekomstige eigenaren. Ook zij kunnen de uitrusting van hun Audi nog steeds naar eigen wens en inzicht verder aanpassen.

Op termijn breidt Audi de beschikbare features binnen het Functions on Demand-aanbod geleidelijk verder uit.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.