Leusden,
26
april
2018
|
10:18
Europe/Amsterdam

Audi Sport vol zelfvertrouwen naar Formule E-race Parijs

Audi Sport vol zelfvertrouwen naar Formule E-race Parijs

  • Ronde acht van het Formule E-seizoen wordt gehouden in Parijs
  • Kampioen Lucas di Grassi pakte recent twee podiumplaatsen
  • Spectaculaire Audi e-tron Vision Gran Turismo weer als racetaxi

Komende zaterdag, 28 april, wordt alweer de achtste race van het Formule E-seizoen gehouden. In de straten rondom de Dôme des Invalides in Parijs zullen Daniel Abt en Lucas di Grassi, de coureurs van Team Audi Sport ABT Schaeffler, er alles aan doen om wederom sterke resultaten neer te zetten. Net als bij de vorige wedstrijd in Rome, is in de Franse hoofdstad ook de futuristische Audi e-tron Vision Gran Turismo aanwezig, die als racetaxi fans en gasten mee zal nemen voor een snel rondje over het circuit.

De Parijse baan is 1,92 kilometer lang en ligt in het hart van de stad. Hij voert langs vele cafeetjes en restaurants en draait om de spectaculaire Dôme des Invalides heen. Vanuit hun pitboxen hebben de teams een fantastisch uitzicht op de Eiffeltoren en voordat het circuit voor het verkeer wordt afgesloten, rijden er gewoon nog bussen met toeristen door de pitstraat. “Parijs is een van de mooiste locaties”, zegt Lucas di Grassi, “en voor ons als coureurs een absoluut hoogtepunt.”

De regerend Formule E-kampioen pakte in de laatste twee races, in Uruguay en in Italië, een podiumplaats. “Tot nu toe heb ik twee kanten van Parijs gezien”, moet hij bekennen. “Twee jaar geleden won ik hier, maar in het vorige seizoen sloot ik de race af met nul punten. Na de successen in Uruguay en Italië wil ik meer. Onze auto is sterk en ons team is in vorm. We hoeven er alleen nog maar voor te zorgen dat we alles perfect doen komend weekend.”

Veel aandacht gaat uit naar de kwalificatie. In eerdere races hebben Daniel Abt en Lucas di Grassi zich sterk teruggevochten, maar nu hebben ze hun zinnen gezet op een betere startpositie. “We hebben bewezen dat we zelfs in moeilijke racesituaties onze hoofden koel kunnen houden”, zegt Daniel Abt, die in Mexico zijn eerste Formule E-race won. “Nu is het zaak om tijdens de kwalificatie nog verder vooraan te komen. Het circuit in Parijs is vrij smal en behoorlijk uitdagend, maar ik kijk ontzettend uit naar de wedstrijd.”

Tijdens de race moeten de coureurs negenenveertig ronden afleggen op het ‘Circuit des Invalides’. “Daniel en Lucas staan er erg goed voor”, aldus teambaas Allan McNish. “We hebben in de laatste drie wedstrijden meer punten gescoord dan welk team ook.” Daniel Abt schoof na Rome op naar de vijfde plaats in het klassement, dankzij zijn vierde plaats in de race. Lucas di Grassi staat achtste, ondanks dat hij in de eerste vier wedstrijden geen punten wist te pakken. Audi Sport ABT Schaeffler is vierde in het teamklassement.

Ronde acht van het Formule E-seizoen start op zaterdag om 4 uur ’s middags. Kijk op www.fiaformulae.com voor meer informatie.

Feiten en cijfers

Datum: 28 april 2018

Circuitnaam: Circuit des InvalidesCircuitlengte: 1,92 kilometer

Aantal bochten: 14

Topsnelheid: ongeveer 190 km/h

Snelste/langzaamste bocht: ongeveer 120/45 km/h

Vorige winnaars: Sébastian Buemi (2017), Lucas di Grassi (2016)

Beste resultaat Audi Sport ABT Schaeffler: eerste plaats, Lucas di Grassi (2016)

Ronderecord, kwalificatie: Sam Bird, 1m 01,514s (2016)

Ronderecord, race: Nick Heidfeld, 1m 02,323s (2016)

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.