Leusden,
07
februari
2019
|
11:04
Europe/Amsterdam

Audi Sport rekruteert Niels Langeveld voor FIA WTCR 2019

Audi Sport rekruteert Niels Langeveld voor FIA WTCR 2019

  • Nederlander Niels Langeveld nieuw in TCR line-up Team Audi Sport
  • Comtoyou Racing Team Audi Sport en Leopard Racing Team Audi Sport terug in WTCR
Samenvatting

Audi Sport customer racing komt in het tweede seizoen van het FIA WTCR - FIA World Touring Car Cup - terug met een ijzersterk team. Opvallende nieuwkomer in het team van Audi Sport is de Nederlander Niels Langeveld. Samen met Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay en Frédéric Vervisch kruipt hij dit WTCR-seizoen achter het stuur van de Audi RS 3 LMS.

“Met Niels Langeveld nemen we een succesvolle coureur in ons team op,” verklaart Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing. "Langeveld heeft de afgelopen twee jaar consistent gepresteerd in de ADAC TCR Duitsland en heeft indruk op ons gemaakt."

Succesvolle TCR-coureur

De 30-jarige Nederlander sloot het seizoen 2017 af op de vijfde plaats. Afgelopen jaar reed hij met zijn Racing One-team regelmatig in de punten en behaalde hij zelfs twee overwinningen in de strijd om de titel. Langeveld besloot het seizoen als beste Audi RS 3 LMS-rijder met een derde plek in een veld van 28 rijders. In 2016 won Langeveld de SEAT Leon Eurocup.

Dit seizoen komt Langeveld met Frédéric Vervisch uit voor het Comtoyou Team Audi Sport. Vorig seizoen scoorde Vervisch zeven podiumplaatsen in het FIA WTCR, inclusief een overwinning bij de finale in Macau. Afgelopen maand won de Belg de 24 uur van Dubai in een Audi R8 LMS.

Bewezen formule

Het Leopard Racing Team Audi Sport blijft ongewijzigd met de 39-jarige Schot Gordon Shedden die vorig jaar met Audi Sport debuteerde. Zijn meest opvallende resultaten waren één pole position, één overwinning en een derde plaats. Zijn teamgenoot is opnieuw de Fransman Jean-Karl Vernay. Deze 31-jarige prof behaalde in zijn Audi vorig seizoen twee pole positions en vier overwinningen in het FIA WTCR. Achter het stuur van een Audi RS 3 LMS behaalde Vernay ook de zesde kampioenstitel van zijn carrière in het TCR Benelux en pakte hij de tweede plaats in het TCR Europe.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.