Leusden,
14
januari
2021
|
10:17
Europe/Amsterdam

Audi sluit 2020 af met meest succesvolle kwartaal ooit

Audi sluit 2020 af met meest succesvolle kwartaal ooit

  • Voor het eerst meer dan 500.000 auto’s afgeleverd in één kwartaal
  • Grootste fabrikant van elektrische auto's onder drie Duitse premiummerken
  • Wereldwijde afzet in totaal 1,69 miljoen auto's in uitdagend 2020
Samenvatting

Audi AG sloot 2020 af met het meest succesvolle kwartaal ooit. Tussen oktober en december leverde de fabrikant 505.583 auto's af aan klanten, waarmee het merk voor het eerst de magische grens van een half miljoen auto's in één kwartaal passeerde. In een uitdagend jaar dat wereldwijd werd gekenmerkt door beperkingen als gevolg van de coronapandemie, leverde Audi in totaal 1.692.773 auto's, een daling van 8,3% ten opzichte van het jaar ervoor.

“Dankzij indrukwekkende prestaties van onze medewerkers wereldwijd zijn we halverwege vorig jaar goed uit de eerste coronagolf gekomen. Na een sterk derde kwartaal leverde dit een belangrijke bijdrage aan de succesvolle ‘final push’ in 2020,” verklaart Hildegard Wortmann, lid van de Raad van Bestuur van Audi AG en verantwoordelijk voor Sales & Marketing. “Ondanks de uitdagende wereldwijde situatie hebben we onszelf voor 2021 ambitieuze doelen gesteld, streven we naar verdere groei en kijken we met optimisme naar de toekomst.”

Groeiende vraag naar e-tron

Audi AG vervolgt zijn transformatie tot aanbieder van duurzame premiummobiliteit en is de grootste fabrikant van elektrische auto's onder de drie Duitse premiummerken. De vraag naar de succesvolle Audi e-tron (inclusief de e-tron Sportback) nam vorig jaar flink toe, met een groei van bijna 80% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Wat de andere modellen uit het modellengamma betreft waren met name de Audi Q3 (+18%) en de A6 (+12%) in trek. Ook de sportieve modellen van Audi Sport bleken bijzonder populair. In 2020 werden meer dan 29.300 auto’s uit het gamma van Audi Sport afgeleverd, een nieuw record en een significante stijging van 16% ten opzichte van het jaar ervoor.

In China leverde Audi vorig jaar meer auto's dan ooit tevoren. Een totaal van 727.358 auto's betekent een stijging van ruim 5%. Ook het vierde kwartaal was met 214.467 geleverde auto's (+7,7%) succesvoller dan alle voorgaande periodes. In de VS werden 186.620 nieuwe auto's afgeleverd, een daling van bijna 17%, terwijl in Europa het aantal afgeleverde Audi’s in 2020 met bijna 20% afnam tot 619.723 exemplaren. In het vierde kwartaal was er echter sprake van een opwaartse trend, ondanks de toenemende beperkingen als gevolg van de coronavirus-pandemie: de aflevering van 178.891 auto's tussen oktober en december kwam neer op een stijging van 2% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Audi plust in Nederland

In Nederland sloot Audi het jaar 2020 af met een stijging van het marktaandeel tot 3,6%. De verwachting is dat die trend zich in 2021 door zal zetten, mede vanwege de introductie van diverse nieuwe volledig elektrische en plug-in hybridemodellen. Highlights voor Audi Nederland waren in 2020 de komst van de nieuwe A3-familie en het succes van de elektrische e-tron-modellen, waarvan er sinds de introductie al 8.000 in ons land zijn verkocht, en de introductie van Functions on Demand. Functions On Demand biedt de mogelijkheid om zelfs na de aanschaf van de auto veiligheidsverhogende, comfortabele en handige features aan de uitrusting van een auto toe te voegen gedurende de door de klant gewenste periode.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.