Leusden,
29
december
2022
|
13:56
Europe/Amsterdam

Audi RS 3 LMS voor derde keer bekroond tot beste TCR-racer

  • Na 2018 en 2021 opnieuw het ‘TCR Model of the Year’
  • Audi RS 3 LMS meest succesvolle touringcar ter wereld
Samenvatting

Klantenteams van Audi Sport die racen met de Audi RS 3 LMS kunnen terugkijken op een zeer succesvol raceseizoen. In de 1.080 races waarin de RS 3 LMS in 2022 aan de start verscheen, boekte de auto maar liefst 89 zeges en 236 podiumplaatsen. Daarom heeft de WSC-organisatie de Audi RS 3 LMS opnieuw bekroond ‘TCR Model of the Year’. 

“In vijf jaar tijd is de Audi RS 3 LMS nu voor de derde keer verkozen tot ‘TCR Model of the Year’”, verklaart Chris Reinke, hoofd klantenteams bij Audi Sport. “Wij richten ons met de RS 3 LMS volledig op klantenteams die in nationale en internationale toerwagenkampioenschappen willen racen.” De WSC, de oprichter en licentiegever van de TCR-raceklasse, baseert zich bij de ‘TCR Model of the Year’ verkiezing op de resultaten van de verschillende modellen die wereldwijd in de TCR-raceklassen racen. Op dit moment zijn 16 verschillende auto’s gehomologeerd volgens deze toerwagenregels.

Goud voor Coronel

18 verschillende kampioenschappen werden gewonnen door een coureur met een Audi RS 3 LMS, terwijl vijf coureurs in hun kampioenschap zijn bekroond tot beste ‘privateer’. Twee resultaten verdienen speciale vermelding: Filipe Souza won de Macau Giua Race op het beruchte stratencircuit van Macau en bij de FIA Motorsport Games ging de gouden medaille naar de Nederlander Tom Coronel.

De huidige Audi RS 3 LMS werd in 2021 gelanceerd. Audi Sport heeft inmiddels tachtig exemplaren van deze ‘Gen II’-generatie afgeleverd. De titel ‘TCR Model of the Year 2022’ is echter mede te danken aan de successen die nog altijd worden geboekt met de RS 3 LMS van de eerste generatie. Van dit model zijn tussen 2016 en 2021 in totaal 180 exemplaren afgeleverd aan klantenteams.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.