Leusden,
23
augustus
2019
|
10:09
Europe/Amsterdam

Audi Q3 Sportback nu te bestellen

Audi Q3 Sportback nu te bestellen

  • Compacte SUV-coupé met stijlvol design en sportieve handling
  • Unieke edition one, ter gelegenheid van de introductie
  • Leverbaar in Nederland vanaf medio oktober
Samenvatting

De prijzen en specificaties van de eerste uitvoeringen van de Audi Q3 Sportback zijn bekend. De nieuwe compacte cross-over van Audi combineert de krachtige looks en het gebruiksgemak van een SUV met de sportieve uitstraling en wendbaarheid van een coupé. Hij is leverbaar vanaf medio oktober en komt ook als speciale edition one.

De Audi Q3 Sportback onderscheidt zich door zijn sportieve design; het resultaat van de lage daklijn, gespierde carrosserie en extra grote Singleframe-grille waarmee het model onmiskenbaar zijn verwantschap met zijn Q-familieleden onderstreept. 

De Audi Q3 Sportback is 16 mm langer en 29 mm lager dan de Q3. De volwaardige vijfzitter heeft een wielbasis van 2.680 mm. De gespierde looks van de SUV-coupé worden benadrukt door de schuine D-stijlen, lage schouderlijn, de brede diffusor en forse wielkasten.

De Audi Q3 Sportback heeft een hoogwaardig en uiterst veelzijdig interieur. De achterbank biedt plek aan drie personen en is standaard over 130 millimeter naar voren en achteren te verschuiven. De in drie delen gescheiden rugleuningen zijn in zeven standen instelbaar. De bagageruimte heeft een inhoud van 530 tot 1.400 liter. De achterklep is optioneel ook elektrisch en met de voet te bedienen.

De Audi Q3 Sportback is leverbaar met de nieuwste infotainmentgeneratie, rechtstreeks afkomstig uit het topsegment. Een 10,25 inch digitaal instrumentenpaneel is standaard. Optioneel is er de ‘Audi virtual cockpit plus’, ofwel een geheel naar wens in te stellen 12,3 inch HD-scherm waarop alle informatie haarscherp wordt getoond. Het MMI navigatie plus met MMI touch heeft een 10,1 inch groot touchscreen en Audi Connect biedt toegang tot een groot aantal online toepassingen en diensten.

Sportief-directe progressive steering

De Audi Q3 Sportback is een compacte alleskunner en biedt rijplezier op verschillende terreinen. Standaard is hij voorzien van progressive steering: naarmate de stuuruitslag toeneemt, wordt de overbrengingsverhouding directer. Dat maakt sturen in stadsverkeer of tijdens manoeuvreren plezieriger en dynamischer bij snel genomen bochten. De dynamische eigenschappen worden extra versterkt door het sportonderstel dat zonder meerprijs kan worden gekozen. Adaptieve dempercontrole is eveneens te verkrijgen. Met Audi drive select is het karakter van de Q3 Sportback actief aan te passen aan de rijsituatie, de wegconditie en de persoonlijke voorkeuren. De keuze bestaat uit Auto, Comfort, Dynamic, Efficiency, Individual en Offroad.

Krachtige en efficiënte motoren

Bij de marktintroductie medio oktober is de Q3 Sportback leverbaar met twee motoren. De Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 7,7 - 7,3; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 174 - 166**) is voorzien van de 168 kW/230 pk sterke 2.0 TFSI-benzinemotor. De 2.0 TDI dieselmotor van de Audi Q3 Sportback 35 TDI (gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 4,9 - 4,7; gecombineerde CO2-uitstoot in g/km: 129 - 123**) levert 110 kW/150 pk. 

Het gamma wordt op korte termijn uitgebreid met een 35 TFSI, een 110 kW/150 pk sterke 1.5 TFSI mild hybrid met efficiënte cylinder-on-demand technologie. Het 48 Volt-systeem van deze Q3 Sportback 35 TFSI MHEV bestaat uit een lithium-ion accu en een startmotor/generator. Bij remacties kan het systeem tot wel 12 kW aan energie terugwinnen. De mild-hybride techniek zorgt er ook voor dat de Q3 Sportback 35 TFSI MHEV over een lange afstand kan ‘zeilen’ met losgekoppelde aandrijflijn.

Later volgt ook nog een 140 kW/190 pk sterke Q3 Sportback 40 TDI quattro.

Alle motoriseringen zijn standaard gekoppeld aan de automatische zeventraps S tronic-transmissie.

Drie uitvoeringen én een speciale edition one

De Audi Q3 Sportback is leverbaar in drie verschillende Pro Lines. Speciaal ter gelegenheid van de introductie is er ook een unieke edition one. De nieuwe SUV-coupé is daarnaast geheel naar persoonlijke smaak te personaliseren.

De Pro Line is rijk uitgerust. Zo is deze Q3 Sportback standaard onder meer voorzien van de Audi Virtual Cockpit, een elektrisch te bedienen achterklep, Audi Connect, cruise control en 17-inch lichtmetalen velgen. 

De Pro Line business biedt boven de Pro Line onder meer MMI Navigatie Plus, Audi Sound, 18-inch Y-spaaks lichtmetalen velgen en Full LED verlichting met dynamische knipperlichten achter.

De Pro Line S is gebaseerd op de Pro Line business en heeft een extra sportief S Line in- en exterieur. Het meubilair is bekleed met fraai leder en stof. Zijn 18-inch wielen hebben een 5-spaaks V design.

De edition one is een exclusieve uitvoering die tijdelijk leverbaar is. Hij wordt alleen geleverd in in Mythoszwart metallic en heeft het S-Line in- en exterieur. Deze Q3 Sportback is helemaal in zwart afgewerkt, tot aan de Audi ringen toe. Het interieur van deze speciale edition one is voorzien van een zwarte dakhemel en met leder afgewerkte sportstoelen. De matrix LED-koplampen, de dynamische richtingaanwijzers achter en de 20-inch 5-dubbelspaaks velgen maken deze unieke Q3 Sportback helemaal af.

Leverbaar in Nederland vanaf medio oktober

De Audi Q3 Sportback arriveert medio oktober in Nederland. Hij is in eerste instantie te bestellen als 35TDI of 45 TFSI quattro. De prijzen en specificaties van de 35 TFSI MHEV en de 40 TDI quattro worden in aanloop naar hun introductie bekend gemaakt. De vanafprijzen van de nu te configureren en bestellen uitvoeringen zijn:

Audi Q3 Sportback 45 TFSI quattro S-tronic Pro Line: € 66.920*
Audi Q3 Sportback 35 TDI S-tronic Pro Line: € 55.900*

De volledige prijslijst is hier te vinden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.

**) De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.