Leusden,
10
april
2017
|
19:25
Europe/Amsterdam

Audi prominent aanwezig op drukbezochte Techno Classica

  • Techno Classica trekt ruim 185.000 bezoekers
  • Stand Audi Tradition met historische NSU-modellen druk bezocht
  • Jarige NSU Ro 80 stralend middelpunt

Techno Classica 2017 heeft meer dan 185.000 bezoekers getrokken. Velen van hen brachten op de klassiekerbeurs in het Duitse Essen een bezoek aan de stand van Audi Tradition, de historische divisie van Audi AG. Klassiekerliefhebbers kwamen in Hal 7 uitgebreid aan hun trekken. Audi Tradition toonde onder meer een aantal bijzondere NSU-highlights onder het motto ‘NSU – Das neue Fahren’.

Audi is trots op zijn heritage; wie het verleden eert, heeft immers de toekomst. Het merk heeft daarom in 1998 Audi Tradition in het leven geroepen, dat het rijke historisch erfgoed van Audi en zijn voorgangermerken levend en rijdend houdt. Audi Tradition toonde dat tijdens Techno Classica 2017 weer ondubbelzinnig aan.

Vijftig jaar
Een speciale plek op de Techno Classica was door Audi ingeruimd voor de NSU Ro 80. Het was niet voor niets dat Audi dit jaar veel aandacht besteedde aan dit model. Deze luxe limousine met zijn revolutionaire aerodynamisch koetswerk liep vijftig jaar geleden voor het eerst van de band in de fabriek in Neckarsulm. De auto was zijn tijd ver vooruit. Z’n wigvorm met de hoge achtersteven en de ronde vormen werden in de jaren tachtig de regel. Ook de tweeschijfs wankelmotor met 115 pk was ongewoon. Niet voor niets kreeg het model in februari 1968 de prestigieuze Auto van het Jaar-trofee in Amsterdam overhandigd. NSU bouwde tussen 1967 en 1977 37.406 exemplaren van de Ro 80. Het was ook gelijk het laatste model van het merk dat zijn naam dankte aan de standplaats: NeckarSUlm. In 1969 bracht Volkswagen AG het merk samen met Auto Union GmbH. Het nieuwe bedrijf, Audi NSU Auto Union AG, werd in 1985 omgedoopt tot Audi AG.

Eyecatchers
Op de stand van Audi Tradition in Essen stond een aantal fabrieksnieuwe exemplaren van de Ro 80 als eyecatchers. Volgens vele passanten was het opvallend dat een model dat vijftig jaar geleden op de markt kwam, nu nog steeds niet klassiek of ‘outdated’ toont. Bij liefhebbers van het model vond een gelimiteerde serie van 333 oranje NSU’s Ro 80 in de schaal 1:43 gretig aftrek.

Verbondenheid
Audi had meer klassieke modellen van NSU op de stand staan: de zeer aaibare NSU Prinz 30 (1962), de sportieve coupé NSU Sport Prinz (1964) en de NSU 1000 TTS (1970) waarmee het merk ook op de circuits hoge ogen gooide. Meer klassieke NSU’s waren te vinden in Hal 7.1, waar de leden van de Audi Club International (ACI) aanwezig waren. Zij vertegenwoordigden de zes merken Audi, Auto Union, DKW, Wanderer, Horch en NSU. Door onder één vlag te varen laten de zes deelnemende clubs die gezamenlijk wereldwijd vele duizenden leden vertegenwoordigen hun verbondenheid met het merk Audi zien. Uiteraard wisselden weer vele klassiekers met de vier ringen in de overige hallen en op de buitenterreinen van eigenaar.