Leusden,
05
september
2019
|
13:32
Europe/Amsterdam

Audi presenteert nieuwe e-tron FE06

Audi presenteert nieuwe e-tron FE06

  • Verbeterde techniek en nieuwe kleurstelling
  • Raceauto van Daniel Abt en Lucas di Grassi staat op de IAA
Samenvatting

Ruim twee maanden voordat het nieuwe seizoen in het FIA Formule E-kampioenschap begint, presenteert Audi de nieuwe e-tron FE06, waarmee coureurs Daniel Abt en Lucas di Grassi in actie gaan komen. Volgende week is de auto te zien op de IAA autoshow in Frankfurt. Naast verder ontwikkelde techniek beschikt de auto ook over een gewijzigd kleurenschema.

Veel zichtbaar koolstofvezel, een opvallend felle kleur oranje en geaccentueerde lijnen over de hele auto: de Audi e-tron FE06 ziet er nog agressiever uit dan zijn voorganger, waarmee het team Audi Sport ABT Schaeffler afgelopen seizoen de tweede plaats in het teamkampioenschap behaalde. Op 22 en 23 november staat de start van het nieuwe seizoen in Ad Diriyah in Saoedi-Arabië op het programma. Volgende week al is de auto voor het eerst te bewonderen op de Audi-stand in hal 3 tijdens de IAA in Frankfurt.

download
Audi e-tron Fe06

Nieuwe looks, vertrouwde namen

Terwijl Audi nieuwe wegen heeft bewandeld voor het design en met het oranje ook verwijst naar de kleur waarin de Audi e-tron destijds werd gepresenteerd, blinkt het team voor de rest uit in continuïteit. Daniel Abt en Lucas di Grassi vormen het succesvolste rijdersduo in het voltallige veld en treden voor het zesde seizoen op rij samen aan. Het team Audi Sport ABT Schaeffler zet ook de samenwerking met de partners van het eerste uur voort: naast technologiepartner Schaeffler, die samen met Audi verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de aandrijflijn, blijven ook Hyla, ITK Engineering, de LGT-groep, Kuka, Mascot, Riello UPS en Würth Elektronik aan boord.

Nieuw in het team is het merk Sonax. De toonaangevende fabrikant van auto-onderhoudsproducten is al decennialang nauw betrokken bij de autosport en heeft ook Daniel Abt in de beginfase van diens carrière begeleid. 

Het tijdschema tot aan de eerste race is krap: na de intensieve fase van privétests in Duitsland en Europa en de opbouw van de beide wedstrijdauto’s in de komende weken, staan medio oktober de officiële Formule E-testdagen in Valencia op het programma, waar drie dagen lang alle teams en rijders in actie komen. Begin november worden de auto’s en het materiaal verladen en per luchtvracht naar Ad Diriyah getransporteerd.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend