Leusden,
01
februari
2017
|
15:31
Europe/Amsterdam

Audi presenteert FIS WK Alpineskiën in St. Moritz

  • Zwitsers vakantieoord van 6 t/m 19 februari ‘Home of quattro’
  • Audi voor de zevende maal ‘presenting sponsor’ van een Alpine-WK
  • #SuperQ: skihelden komen ook buiten de piste tegen elkaar in actie

Volgende week begint in het Zwitserse St. Moritz het WK Alpineskiën. Audi ondersteunt de competitie en is daarmee al voor de zevende maal ‘presenting sponsor’ van een Alpine-WK. Daarmee zet het merk de traditie in de wintersport voort. De ontvangst van de medaillewinnaars in de Audi Lounge en de optredens van Audi-DTM-coureur en wereldkampioen rallycross Mattias Ekström behoren naast de wedstrijden tot de hoogtepunten. Ekström daagt de skiërs buiten de piste uit voor een bijzonder duel op sneeuw en ijs.

In 2003 was Audi, ook in St. Moritz, voor de eerste maal ‘presenting sponsor’ van een WK Alpineskiën. Sindsdien neemt de wintersport bij de sponsoringactiviteiten van Audi een vaste plaats in. Audi is partner van 16 nationale skifederaties, waaronder de Nederlandse Ski Vereniging, en titelsponsor van de FIS Audi wereldbeker Alpineskiën. Ook ondersteunt Audi skicross, noordse nummers en de Vierschansentournee.

Goed zichtbaar
Bij het WK in St. Moritz, waar in twee weken ruim 140.000 bezoekers worden verwacht, is Audi voor deelnemers en bezoekers uit de hele wereld goed zichtbaar: het starthuis, reclameborden, de finishpoort, de achterwand bij de prijsuitreiking, startnummers, de auto’s van de shuttleservice en diverse geëxposeerde auto’s dragen de vier ringen. Elke avond ontvangt oud-skiër Marco Büchel de winnaars van die dag voor interviews in de Audi Lounge. Bij de Audi driving experience kunnen bezoekers de sportieve rijkwaliteiten van de Audi’s zelf ervaren.

Volop actie tijdens Audi #SuperQ
Bij de Audi driving experience vindt ook de Audi #SuperQ plaats. In deze competitie, georganiseerd door Audi-DTM-coureur en wereldkampioen rallycross Mattias Ekström, komen skiërs uit verschillende landen op sneeuw en ijs tegen elkaar in actie. Als auto’s zijn hiervoor vier Audi’s TT RS en twee 560 pk sterke Audi’s S1 EKS RX quattro beschikbaar. Bij de première van de Audi #SuperQ, vorig jaar in Kitzbühel, won Hendrik Kristofferson tegen sterren als Felix Neureuther en Marcel Hirscher.