Leusden,
06
september
2019
|
11:15
Europe/Amsterdam

Audi pakt uit op IAA met wereld- en showprimeurs

Audi pakt uit op IAA met wereld- en showprimeurs

  • Twee wereldpremières: Audi AI:TRAIL en Audi RS 7 Sportback
  • Voor het eerst live te zien voor het grote publiek: de Audi e-tron FE06
  • Meer dan de helft van de 26 auto’s op de stand nieuw voor het publiek
  • Persconferentie op 10 september om 10.30 uur
Samenvatting

Audi brengt volgende week twee wereldpremières en vele beursdebutanten mee naar de IAA in Frankfurt. Op de show onthult het merk onder andere de AI:TRAIL concept car, Audi’s visie op een elektrisch aangedreven terreinauto van de toekomst. Een tweede wereldprimeur van formaat is de nieuwe Audi RS 7 Sportback. Verder maakt ook de e-tron FE06 voor het eerst zijn opwachting. Met deze nieuwe Formule E racewagen treedt Audi Sport aan in het Formule E-seizoen 2019/2020.

Tijdens de IAA toont Audi op indrukwekkende wijze de omvang van zijn huidige modelprogramma. Ruim de helft van de 26 auto’s die tijdens de publieksdagen op de Audi-stand in hal 3 staan, zijn voor het eerst te zien voor het grote publiek. Voorbeelden zijn de vernieuwde Audi A4 en Q7, de A1 Citycarver, de Q3 Sportback en de Audi RS 6 Avant. Dit zijn slechts enkele van de vele nieuwe highlights in het productgamma van Audi. 

Hoogtepunt op de Audi-stand

Naast de nieuwe productiemodellen vormt de eerste gezamenlijke presentatie van de vier Audi Design vision-modellen ongetwijfeld het hoogtepunt op de Audi-stand. Een wereldpremière is daarbij weggelegd voor de Audi AI:TRAIL offroader, die het genre herdefinieert met elektrische aandrijving en een revolutionair carrosserieconcept.

Publieksprimeur: Audi e-tron FE06

In november treden Daniel Abt en Lucas di Grassi bij de start van het 2019/2020 Formule E-seizoen aan in de Audi e-tron FE06, Audi’s nieuwe Formule E-auto die zijn showdebuut beleeft op de IAA. Op 22/23 november maakt hij zijn eerste elektrische kilometers tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen in Ad Diriyah (Saudi-Arabië). 

Audi persconferentie op 10 september om 10:30

De Audi persconferentie op de IAA vindt plaats op 10 september om 10.30 uur op de Audi-stand in hal 3. De presentatie is tevens live te volgen op Audi MediaTV.


 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.