Leusden,
16
maart
2018
|
14:16
Europe/Amsterdam

Audi overtuigende winnaar bij DEKRA Used Car Report 2018

Audi winnaar bij DEKRA Used Car Report 2018

  • Audi A1, Audi A3, Audi A4, Audi A6 en Audi TT winnaars in vijf modelklassen
  • Audi A6 voor derde achtereenvolgende keer ‘Best of all classes’

Volgens onderzoek van de Europese onafhankelijke kennisorganisatie DEKRA heeft Audi de meest betrouwbare auto’s. Het merk eindigde volgens het prestigieuze DEKRA Used Car Report 2018 in vijf modelcategorieën bovenaan en prolongeerde met de Audi A6 bovendien de overall koppositie. Het onderzoek baseert zich op het aantal storingen bij de specifieke modellen op basis van het aantal gereden kilometers. In totaal werden de storingen van 522 modellen geanalyseerd. De Audi A6 vertoont volgens het onderzoek de minste storingen.

De DEKRA evalueerde de resultaten van ongeveer 15 miljoen garagebezoeken gedurende een periode van twee jaar. De statistiek omvat in totaal 522 modellen in negen klassen. De Audi A1 won in de categorie kleine auto’s en handhaafde daarbij de koppositie ten opzichte van 64 concurrenten. In de compacte klasse streden 59 modellen tegen elkaar; hier nam de Audi A3 de eerste plaats in. De Audi A4 won in de middenklasse en de Audi TT was de beste in het segment sportwagen/cabriolet. In de hogere middenklasse verdedigde de Audi A6 met succes de titel 'Best of all classes' en won deze voor de derde achtereenvolgende keer.

Peter Mertens, lid van de Raad van Bestuur voor technische ontwikkeling bij Audi AG, nam de zes prijzen in ontvangst uit handen van Erik Wakolbinger, Vice President Sales DEKRA SE. “Dit geweldige resultaat is het bewijs van de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van onze modellen,” aldus Mertens. “Als algemeen winnaar onderstreept de Audi A6 wederom onze premiumkwaliteit in de luxeklasse. We zullen het succes van de vorige modelserie voortzetten met de nieuwe modelgeneratie.”

Het is voor het eerst dat de DEKRA auto’s onderzocht in negen klassen die tot 200.000 kilometer hebben gereden. In het rapport staat gedetailleerde statistische informatie met betrekking tot storingen die specifiek bij een model horen. Zaken als versleten wisserbladen of versleten banden, worden niet opgenomen in de statistieken. De onafhankelijke organisatie heeft uitsluitend auto’s opgenomen waarvan ze er minstens duizend konden onderzoeken.

De winnaar van een klasse is degene met de beste zogeheten DEKRA-deficiëntie-index (DMI). Dit wordt berekend op basis van het percentage auto's zonder defecten minus het aandeel auto's met aanzienlijke tekorten. Dus hoe hoger de DMI, hoe beter het model heeft gescoord. Als de ‘Best of All Classes’ in het DEKRA Used Car Report 2018 behaalde de Audi A6 een DMI van 94,6 procent. Alle resultaten zijn online te zien via www.gebrauchtwagenreport.com.