Leusden,
21
september
2016
|
11:42
Europe/Amsterdam

Audi opent hoogefficiënte spuiterij

  • Volautomatisch spuitwerk met moderne apparatuur
  • Een van ’s werelds duurzaamste spuiterijen door efficiënte technologie

Audi heeft een nieuwe spuiterijafdeling in zijn fabriek in Ingolstadt. Op drie verdiepingen kunnen 900 auto’s per dag geverfd worden. En dat op een wijze die goed is voor het milieu én het personeel.

Er werken zo’n 200 mensen in drie ploegendiensten in de nieuwe spuiterij, ondersteund door 54 verfrobots, 36 handelingsrobots en acht schoonmaakrobots. Momenteel worden er 650 carrosserieën per dag geverfd, maar richting het eind van het jaar loopt dat aantal op tot 900. Het gaat nu nog om de Audi A4 en A5, terwijl de Audi A3 en Q2 daar later bij komen. Eén auto spuiten duurt drie uur.

De spuiterij is een van de milieuvriendelijkste ter wereld. Warmte-energie en watergebruik zijn met 20 procent gereduceerd, de CO2-emissie met 30 procent. De uitstoot van vluchtige organische stoffen duikelt zelfs met 90 procent. Naast duurzaamheid hecht Audi veel waarde aan ergonomisch verantwoorde werkplekken. Zo kunnen medewerkers van de spuiterij platforms in hoogte verstellen en zijn er onder meer tilhulpmiddelen.