Leusden,
07
oktober
2020
|
13:54
Europe/Amsterdam

Audi opent eerste Software Development Center in Ingolstadt

Audi opent eerste Software Development Center in Ingolstadt

  • Audi's Software Development Center vergroot digitale knowhow en interne kennis met behulp van synergiën Volkswagen Group
  • Doel: IT-oplossingen in eigen huis ontwikkelen en expertise op lange termijn waarborgen
Samenvatting

Berlijn, Wolfsburg, Lissabon en nu Ingolstadt… Met acht locaties hebben de Software Development Centers (SDC's) van de Volkswagen Group al een brede basis. En nu heeft ook Audi zich aangesloten bij dit grote netwerk, met de ingebruikname van een centrum in Ingolstadt. Het eerste Audi SDC zorgt ervoor dat de digitale knowhow en interne expertise naar een nog hoger plan worden gebracht, en het veiligstellen van de ontwikkelingscompetentie voor de lange termijn.

Audi’s Software Development Center gaat slimme, modulaire, klantgerichte en veilige IT-oplossingen in eigen huis ontwikkelen. In Ingolstadt, op korte afstand van de Audi-fabriek, heeft Audi zijn eerste SDC in gebruik genomen, die deel gaat uitmaken van het ontwikkelingsnetwerk van de Volkswagen Group. Deze locatie is bewust gekozen om de medewerkers in een nieuwe ruimte te kunnen laten werken die bevorderlijk is voor nieuwe manieren van denken, ver weg van hun traditionele werkomgeving. Tegelijkertijd kunnen ze toch nauw persoonlijk contact houden met collega's in de Audi-fabriek. Om de digitale knowhow van Audi IT te bundelen en stappen te zetten in een snelle en efficiënte expansie, besloot Audi om softwareontwikkelaars, UX-ontwerpers en specialisten op het gebied van cloudplatforms op de nieuwe locatie samen te brengen in één organisatie. De korte lijnen tussen de teamleden die werkzaam zijn in het SDC zorgen ervoor dat oplossingen snel en met veel creativiteit kunnen worden ontwikkeld.

Nieuwe vaardigheden opbouwen

Audi zet kleine teams en effectieve methodes in bij de dagelijkse werkzaamheden in het SDC. Om dit te stimuleren, zijn de vormgeving van de binnenzijde en de kantooruitrusting van de nieuwe locatie speciaal afgestemd op de behoeften van de medewerkers en de manier van werken. Om synergiën met de bestaande SDC's te creëren, is het Audi SDC naadloos geïntegreerd in het netwerk van de Volkswagen Group. Dit voorkomt niet alleen dat werkzaamheden dubbel worden uitgevoerd, maar het versnelt en verbetert ook de kwaliteit van de interne ontwikkeling op de lange termijn. “We werken op het niveau van de Volkswagen Group met dezelfde technische platforms en volgens dezelfde methodes en normen”, aldus Thomas Bittighofer, hoofd van het Software Development Center in Ingolstadt. “Dit betekent dat we voortdurend gegevens en ervaringen delen en zo continu helpen om nieuwe vaardigheden op te bouwen.” De eerste resultaten van de inspanningen van het SDC zijn al succesvol geïmplementeerd in de specialistische gebieden. Een paar voorbeelden: een procesplatform voor productmarketing en een oplossing voor de marketing van gebruikte auto's.

DPP

Ook in de toekomst zullen in het Software Development Center projecten met een hoge strategische relevantie voor Audi worden uitgevoerd. Korte ontwikkelingscycli, een nauwe samenwerking met de verschillende afdelingen en snel gerealiseerde, overtuigende resultaten zijn hierbij van groot belang. In de fabriek van Audi te Neckarsulm wordt ook een Software Development Center gebouwd, waarin de focus komt te liggen op digitale productie en logistiek. Met het ‘digitale productieplatform’ (DPP) van de Volkswagen Group als uitgangspunt zal deze locatie verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van hoogwaardige IT-oplossingen voor de slimme, digitaal verbonden fabriek. Het SDC zal ook deel uitmaken van een interdisciplinair expertisenetwerk voor fabriekstransformatie en -innovatie in de Duitse regio Heilbronn en gaat in de toekomst samenwerken met ‘XL2’, een door Audi en Capgemini opgerichte joint venture.

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.