Leusden,
14
september
2016
|
09:27
Europe/Amsterdam

Audi op weg naar eigen Formule E-team

Audi vergroot zijn betrokkenheid bij de eerste volledig elektrische raceklasse ter wereld. In het seizoen 2016/2017 zorgt het merk voor meer inbreng bij het Formule E Team ABT Schaeffler Audi Sport, in het seizoen 2017/2018 neemt Audi de Formule E op in het autosportprogramma met volledige fabriekssteun.

“We zijn van plan om één van de leidende fabrikanten te worden in elektrisch rijden”, zegt Audi-bestuurslid voor technische ontwikkeling Stefan Knirsch. “In 2025 moet elke vierde Audi elektrisch zijn en het eerste model wordt een SUV die we in 2018 lanceren. Daarom is deelname aan een volledig elektrische raceklasse een logische stap.” Dat vindt ook Audi-autosportbaas Wolfgang Ullrich: “Audi gebruikt autosport consequent om nieuwe technologieën te testen en te ontwikkelen, om ze vervolgens in productiemodellen toe te passen. De Formule E, met races in het hart van grote steden, is het ideale podium hiervoor.”

Audi Sport verbindt zijn naam al sinds het eerste Formule E-seizoen 2014/2015 aan Team ABT Schaeffler en het team mag ook gebruikmaken van de faciliteiten van Audi Sport. Met ingang van het seizoen 2016/2017, dat start op 9 oktober in Hongkong, wordt de samenwerking inniger. Ook zullen de vier ringen voortaan prominent op de auto’s van coureurs Daniel Abt en Lucas di Grassi staan. Op weg naar een volledig fabrieksteam in 2017/2018 zal Audi Sport de ontwikkelingen op de voet volgen in samenwerking met technologiepartner Schaeffler.