Leusden,
10
september
2019
|
14:18
Europe/Amsterdam

Audi Nines MTB 2019 van start

Audi Nines MTB 2019 van start

Samenvatting

De top 20 mountainbikers in de wereld tonen hun volledige repertoire van vaardigheden tijdens het jaarlijkse Audi Nines MTB-evenement van 9 tot en met 14 september. Een speciale openbare wedstrijddag vindt plaats op 14 september. De locatie bevindt zich in de indrukwekkende steengroeve bij het Duitse Birkenfeld.

Audi ondersteunt dit evenement voor het tweede jaar als titelsponsor. In samenwerking met Bikepark Idarkopf transformeert Audi Nines MTB de Ellweiler-groeve bij Birkenfeld tot een uniek mountainbiketerrein. Hier krijgen de beste mountainbikers ter wereld ruimschoots de gelegenheid om hun meest indrukwekkende trucs aan de toeschouwers te laten zien. Het hoogtepunt van het evenement vindt plaats op 14 september 2019 met vrije toegang tot de openbare wedstrijddag. Er zullen veel sterren uit de scene aanwezig zijn, waaronder de eerste mountainbiker die een dubbele back flip voltooide, Sam Reynolds (GBR), en de overall winnaar van de FMB Diamond Series 2016, Nicholi Rogatkin (USA). Andere grote namen op het evenement zijn de winnaar van de FMB World Tour 2013, Sam Pilgrim (GBR), samen met de kampioen van de FMB Diamond Series 2017, Emil Johansson (SWE).

Elk gedeelte van het spectaculaire parcours werd ontworpen door mountainbike-professionals. Een team dat bestond uit de mountainbikers Patrick Schweika (GER) en Sam Reynolds (GBR) nam de ontwikkeling van het parcours, dat perfect is afgestemd op de eisen van de profs, voor zijn rekening. 

Het Audi Nines MTB 2019-evenement verenigt sport en kunst, mensen en helden, architectuur en vooruitgang, gemeenschapszin, kameraadschap en duurzaamheid. Van 9 tot 14 september is Birkenfeld het centrum van het mountainbike-universum. Met de opvolging en doorontwikkeling van de vorige editie van het Audi Nines mountainbike-evenement laat het merk dit jaar opnieuw zien te streven naar continue ontwikkeling.