Leusden,
17
oktober
2018
|
09:50
Europe/Amsterdam

Audi neemt deel aan One Young World Summit 2018 in Den Haag

Audi neemt deel aan One Young World Summit 2018 in Den Haag

  • Duurzame ideeën voor de wereld van morgen
Samenvatting

In zijn streven om bij te dragen aan een duurzame toekomst, neemt Audi deel aan de One Young World Summit 2018 in Den Haag. Van 17 tot 20 oktober discussiëren toegewijde werknemers en externe studenten van Audi AG samen met 1.500 andere deelnemers uit circa 200 landen over concepten voor een betere duurzaamheid, opleiding en milieubescherming. De Audi Environmental Foundation zal de geselecteerde ideeën later wereldwijd realiseren.

De One Young World movement (OYW) wil positieve veranderingen realiseren op sociaal, ecologisch en economisch vlak. Elk jaar komen toegewijde jonge denkers van over de gehele wereld bijeen om leiders te ontmoeten uit de politiek, het bedrijfsleven, de wetenschap en op cultureel vlak om ideeën en meningen uit te wisselen. Het doel is om verantwoordelijkheid te nemen en samen de wereld tot een betere plek te maken.

15 getalenteerde medewerkers van vijf internationale Audi-fabrieken hebben al concrete ideeën gepresenteerd voor een grotere duurzaamheid op de werkplek. Op eigen initiatief hebben ze tal van concepten ontwikkeld en suggesties gedaan om de natuur en de grondstoffen te beschermen. Deze ideeën hebben onder meer betrekking op een betere compostering van organisch afval bij de fabrieken van de autofabrikant, geoptimaliseerde watercycli en de ontwikkeling van nieuwe recyclingconcepten. In de landen waar ze vandaan komen, benaderen de studenten het onderwerp milieubescherming op creatieve wijze en op tal van manieren: alternatieve energieconcepten op woongebied, vervangers voor plastic en zelfs een eigen eco-munt behoren tot de mogelijkheden.

De Audi-deelnemers aan de OYW Summit 2018 hebben zich ook gefocust op opleiding. Ze zullen bijvoorbeeld innovatieve lesconcepten presenteren en opties voor levenslang leren. “Onze toekomst ligt in handen van een nieuwe generatie. Dat geldt ook voor Audi. We zoeken naar visionairs die vraagtekens zetten bij vertrouwde zaken en die hun eigen weg durven te volgen”, aldus Wendelin Göbel, lid van de Raad van Bestuur van Audi AG en verantwoordelijk voor Human Resources.