Leusden,
12
januari
2023
|
17:32
Europe/Amsterdam

Audi: meer dan 100.000 elektrische auto’s in een jaar

Audi: meer dan 100.000 elektrische auto’s in een jaar

  • Wereldwijde verkooptoename elektrische Audi’s ruim 44% ten opzichte van 2021
  • Nederland volgt groeiende populariteit e-tron-modellen
  • Totale Audi-verkoop met 1,61 miljoen auto’s net onder volume van jaar ervoor
Samenvatting

Afgelopen jaar zag Audi de vraag naar elektrische auto’s wereldwijd opnieuw sterk toenemen. Met een stijging van 44 procent in de verkoop van e-tron-modellen kreeg de elektrificatiestrategie van Audi opnieuw een flinke boost. Nederland volgde die trend: 40 procent van alle verkochte Audi’s in ons land was vorig jaar volledig elektrisch. In totaal verkocht Audi in 2022 wereldwijd 1,61 miljoen auto, bijna net zoveel als het jaar ervoor, ondanks de uitdagingen in de internationale onderdelentoevoer en de distributie.

“De indrukwekkende verkoopcijfers voor volledig elektrische Audi-modellen onderstrepen dat onze focus op elektromobiliteit de juiste is”, verklaart Hildegard Wortmann, lid van de Raad van Bestuur van Audi AG en verantwoordelijk voor verkoop en marketing. In totaal leverde Audi vorig jaar wereldwijd 118.196 elektrische auto’s af aan klanten, 44,3 procent meer dan in 2021.

Ook in Nederland vertaalde het wereldwijde elektro-offensief van Audi zich overduidelijk door in de verkopen. Ruim 40 procent - meer dan 5.500 auto’s - van de totale Audi-verkopen in ons land kwam afgelopen jaar voor rekening van de volledig elektrische e-tron-modellen. Daarbij was de Audi Q4 e-tron (inclusief de Sportback) ‘overall’ zelfs het bestverkochte model.

De grote wereldwijde vraag naar de elektrische Audi Q4 e-tron, Audi e-tron GT quattro en Audi e-tron in 2022 bevestigt voor Audi de duidelijke beslissing om te kiezen voor een volledig elektrische toekomst en versterkt het momentum van het merk om uit te groeien tot een duurzame premium mobiliteitsleverancier. In de coulissen staat ondertussen de nieuwe Audi Q8 e-tron gereed om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het succesverhaal van de Audi e-tron als elektrische pionier. Dit voorjaar maakt het nieuwe model zijn opwachting in de showrooms, maar Audi heeft nu al vele orders voor de Q8 e-tron ontvangen. Vanaf 2026 introduceert Audi enkel nog compleet nieuwe, volledig elektrische auto's op de wereldmarkt.

Recordjaar voor Audi Sport

Naast het succes van de e-tron-modellen presteerden ook de conventioneel aangedreven Audi’s afgelopen jaar solide. Highlights waren de Audi A3 (+12,1%), Audi A4 (+8%) en Audi Q5 (+2,7%). Audi Sport kende eveneens een bijzonder sterk jaar. Met 45.515 verkochte auto’s noteerde de performance-tak van Audi in 2022 een nieuw record en een verkooptoename van 15,6% ten opzichte van het jaar ervoor.

Lees hier het volledige Engelstalige persbericht inclusief de wereldwijde verkoopresultaten.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.