Leusden,
21
september
2018
|
15:56
Europe/Amsterdam

Audi levert e-tron FE05 aan Formule E-team Virgin Racing

Audi levert e-tron FE05 aan Formule E-team Virgin Racing

  • Audi e-tron FE05 is evolutie van vorig model met nieuwe aandrijflijn
  • Virgin Racing en Audi Sport werken samen om prestaties te verbeteren
  • Formule E-seizoen 2018/2019 start in december in Riyad
Samenvatting

Wanneer het ABB FIA Formule E-kampioenschap op 15 december van start gaat in de Arabische hoofdstad Riyad, staaner maar liefst vier auto’s met Audi-techniek op de grid. Naast het Audi-fabrieksteam gaat namelijk ook het Britse team Virgin Racing met de nieuwe e-tron FE05 rijden.

De Audi e-tron FE05 is een compleet nieuwe versie van de succesvolle racewagen waarmee Audi Sport ABT Schaeffler afgelopen juli in New York de Formule E-titel pakte. Het hart van de auto is de elektrische aandrijflijn met de Audi Schaeffler MGU03-motor/generator. In de basis zijn alle Formule E-wagens gelijk, enkel met de elektro-aandrijving kunnen fabrikanten zich onderscheiden van de concurrentie. Verder schrijft het Formule E-reglement voor dat constructeurs hun complete auto – dus inclusief aandrijflijn – voor een vastgestelde prijs beschikbaar moeten stellen aan andere teams.

Deze week neemt Virgin Racing bij het Audi Sport-hoofdkantoor in Neuburg twee nieuwe Audi’s e-tron FE05 in ontvangst voor gebruik in het Formule E-seizoen 2018/2019. De samenwerking tussen Audi Sport en Virgin Racing stopt niet na de levering van de auto’s. Gedurende het hele seizoen zullen de teams informatie blijven uitwisselen om de prestaties van de Audi e-tron FE05 te verbeteren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.