Leusden,
31
juli
2018
|
11:09
Europe/Amsterdam

Audi lanceert als eerste autofabrikant 3D-carconfigurator

Audi lanceert als eerste autofabrikant 3D-carconfigurator

  • Eerste 3D-carconfigurator ter wereld in realtime
  • Realistisch 360 graden beeld rechtstreeks via de website van Audi
  • Nederland was pilotland; uitrol over 25 markten
Samenvatting

Audi is de eerste autofabrikant ter wereld die 3D-visualisatie gaat gebruiken in zijn carconfigurator. In plaats van de statische afbeeldingen die in het verleden werden gebruikt, kunnen klanten voor het eerst een 360 graden beeld van hun droomauto in realtime bekijken via de Audi-website. Nederland diende als een pilotland voor de configurator. De 3D-configurator is nu voor alle modellen beschikbaar.

Met de nieuwe 3D-configurator van Audi kunnen klanten hun ‘eigen’, volledig naar wens samengestelde, auto interactief en zeer realistisch tot in het kleinste detail ervaren. Daarbij is het bijvoorbeeld mogelijk de koplampen aan te zetten of zelfs de portieren te openen en te sluiten. Vanachter het beeldscherm zijn er enkele honderden miljoenen mogelijke modellen en uitrustingsvarianten beschikbaar. De naar eigen smaak geconfigureerde Audi is met slechts één muisklik in verschillende omgevingen te plaatsen, zoals een tunnel of een groen landschap in IJsland.

Details

Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om de kleinste details weer te geven; zo zijn de gekozen afwerkingsstrips te bekijken en kan bij een cabrio de kap worden geopend en gesloten. "Vooral als het gaat om de individuele uitrustingsopties biedt onze nieuwe 3D-visualisatie de klant een zeer uitgebreid, gedetailleerd beeld van het gewenste model en ondersteunt het hun aankoopbeslissing,” zegt Thomas Orenz, projectmanager voor de Audi Visualization Engine bij AUDI AG.

Toegankelijk

De nieuwe 3D-configurator is beschikbaar via de Audi-site en is daarbij op ieder gewenst device te gebruiken, zonder dat daar een speciale app voor nodig is. De 3D-applicatie maakt gebruik van virtuele Audi-datamodellen en renderingtechnieken zoals de gamesindustrie die ook gebruikt.

De Audi A4 was al sinds vorig jaar als pilot op deze manier te bekijken op de website van Audi Nederland, waarna begin dit jaar de modellen Q2, A5, Q5 en A8 volgden. Vanaf nu is de 3D-configurator voor alle modellen beschikbaar. In de nabije toekomst zal het systeem een upgrade krijgen naar 4K en landspecifieke achtergronden. Ook zal het programma worden vertaald voor gebruik in de showroom van de Audi dealer.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.