Leusden,
06
oktober
2016
|
14:39
Europe/Amsterdam

Audi komend weekend in Hong Kong voor het eerst in Formule E

  • Seizoen 2016/2017 aanstaande zondag van start in Hong Kong
  • Aanloop naar volledige fabrieksinzet Audi Sport in seizoen 2017/2018
  • Allan McNish coördineert Formule E-project voor Audi Sport

Aanstaande zondag gaat een nieuw seizoen Formule E van start. De elektrische raceauto’s van het Team ABT Schaeffler Audi Sport zijn in de Chinese wereldstad Hong Kong getooid met de vier ringen van Audi.

In aanloop naar een volledige fabrieksinzet, en als voorbereiding op het seizoen 2017/2018, gebruikt Audi het Formule E-seizoen 2016/2017 om maximale kennis op te doen van ’s werelds allereerste raceklasse met volledig elektrische raceauto’s. Voormalig Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Allan McNish heeft in Neuburg voorlopig de leiding over en coördinatie rondom het Formule E-project van Audi Sport op zich genomen. Tijdens de seizoensopener in Hong Kong wordt hij vergezeld door Dieter Gass, adjunct hoofd van Audi Motorsport.

Voorbereiding in de simulator
De beide coureurs van het team – Daniel Abt en Lucas di Grassi – hebben zich het bijna drie kilometer lange circuit in de haven van Hong Kong in de simulator eigen gemaakt en gaven de engineers van het team waardevolle feedback over de setup van de auto en software.

Fanboost
Op fanboost.fiaformulae.com kunnen autosportliefhebbers Abt en Di Grassi gedurende de race helpen via de zogenaamde ‘FanBoost’. Door te stemmen krijgen drie coureurs tijdens de race tijdelijk extra vermogen tot hun beschikking, tot 200 kW (270 pk). Onder normale condities bedraagt het vermogen van de ABT Schaeffler FE02 170 kW (231 pk).

Aanvullende informatie over de betrokkenheid van Audi bij de Formule E in het seizoen 2016/2017 is hier beschikbaar.