Leusden,
17
juni
2017
|
14:23
Europe/Amsterdam

Audi hijst de zeilen tijdens Kieler Woche 2017

  • Grootste zeilregatta ter wereld
  • Audi is aanwezig met een uitgebreid programma op de Kiel Fjord
  • Sport- en showbizzsterren strijden mee in de Audi e-tron Cup

Audi maakt de oversteek van land naar zee tijdens de Kieler Woche. Het grootste zeilevenement ter wereld wordt van 17 tot en met 25 juni gehouden in Kiel. Audi is dit jaar voor de achtste keer aanwezig met een uitgebreid programma en een aantal beroemde gasten.

Audi’s betrokkenheid bij Kieler Woche past bij de connectie die het merk al jaren heeft met de zeilwereld. De spil van Kieler Woche is de Audi Sailing Arena bij de Olympiahaven in Schilksee. Daar worden niet alleen overwinningsceremonies en interviews met de atleten gehouden, maar laat Audi ook zijn sportieve modellenreeks zien: van de Audi Q2, Q5 en Q7 e-tron tot de nieuwe RS 5 Coupé en revolutionaire e-tron Sportback concept. Bovendien biedt Audi met twintig Q7’s een trailerservice aan voor alle zeilers en worden eveneens twintig Q7 e-trons gebruikt voor het vervoer van gasten.

Populaire ontmoetingsplek: Audi’s boothuis
Het boothuis van Audi heeft binnenmuren die bekleed zijn met zeildoek en zal ook dit jaar weer een populaire ontmoetingsplaats zijn, met onder meer een Virtual Reality Area en toespraken van Audi Sailing-ambassadeurs Victoria Jurczok en Anika Lorenz (zeilklasse 49erFX), Justus Schmidt en Max Boehme (49), Erik Heil en Thomas Plößel (eveneens 49) en Philipp Buhl (Laser). Daarbij steunt Audi het ‘Kieler Woche TV’-kanaal en organiseert het merk een strand- en havenschoonmaak in Kiel-Schilksee.

Audi-prominenten
In de Audi e-tron Cup – die wordt gehouden op de Kiel Fjord – doet ook in 2017 een aantal Audi-prominenten mee, zoals Formule E-coureur Lucas di Grassi, Le Mans-legende Tom Kristensen, wintersporters Benedikt Mayr en Daniel Bohnacker en hockeyer Moritz Fürste, die met zijn team goud won op de Olympische Spelen. Ze zullen allemaal meezeilen in de Audi e-tron Cup in bijna zeven meter lange J/70-boten, die ook worden gebruikt in de German Sailing League (DSBL).