Leusden,
13
november
2017
|
09:17
Europe/Amsterdam

Audi hernieuwt samenwerking met FIS Ski World Cup

Audi tot 2022 verbonden aan FIS Ski World Cup

  • Audi blijft tot en met 2022 verbonden aan de Audi FIS Ski World Cup
  • Huidige Olympische seizoen recent geopend in Sölden
  • Fédération Internationale de Ski (FIS) en Audi zijn al vijftien jaar partners

Audi blijft zijn naam tot en met 2022 verbinden aan de Audi FIS Ski World Cup. Het merk benadrukt daarmee zijn positie als belangrijke partner van de internationale wintersport. De eerste skiwedstrijd van het zestiende seizoen werd op 28 en 29 oktober gehouden in het Oostenrijkse Sölden.

“We zijn ontzettend blij dat we aan de vooravond van het nieuwe Olympische-seizoen konden aankondigen dat onze lange en succesvolle samenwerking met de FIS wordt voortgezet”, aldus Thomas Glas, Head of Sports Marketing bij AUDI AG. “Dat betekent dat Audi ook in de komende jaren tot en met 2022 een van de belangrijkste partners van de internationale wintersport blijft. Onze rol als naamgever van de Audi FIS Ski World Cup is daarin zonder twijfel een van de hoogtepunten.”

Het nieuwe wedstrijdseizoen werd eind oktober afgetrapt met de eerste reuzenslalom in Sölden, een onderdeel van de Olympische Winterspelen 2018 die van 9 tot en met 25 februari in Zuid-Korea worden gehouden. In Sölden werden de afdalingen op de Rettenbachgletscher traditiegetrouw gestart bij het Audi-starthuisje. Dat is een opvallend symbool van de succesvolle partnerschap die Audi en de FIS vijftien jaar geleden aangingen voor het skiseizoen 2002/2003.