Leusden,
20
juli
2018
|
15:28
Europe/Amsterdam

Audi gaat voor vijfde zege in Spa 24 Hours

Audi gaat voor vijfde zege in Spa 24 Hours

  • Audi is meest succesvolle merk op Spa in GT3-klasse
  • Audi wil leiding in Blancpain GT Series en Intercontinental GT Challenge vergroten
  • In Spa 24 Hours starten negen Audi’s R8 LMS
Samenvatting

Tijdens de 70ste editie van de Spa 24 Hours, op zaterdag 28 en zondag 29 juli, komen negen Audi’s R8 LMS aan de start. Sinds de GT3-klasse in 2011 van start ging, won Audi Sport de race vier keer: in 2011, 2012, 2014 en 2017. Naast de vijfde zege wil Audi Sport dit jaar zijn voorsprong in de Blancpain GT Series Endurance Cup en Intercontinental GT Challenge verder vergroten.

Drie R8’s LMS worden voor de Spa 24 Hours ondersteund door Audi Sport. Bij het Franse Audi Sport Team Saintéloc keren fabriekscoureurs Markus Winkelhock en Christopher Haase terug, om samen met Frédéric Vervisch de winst van vorig jaar te verdedigen. Leiders in de Blancpain GT Series Endurance Cup Christopher Mies, Alex Riberas en Dries Vanthoor rijden in de R8 LMS met startnummer 1 van het Belgische Audi Sport Team WRT, dat de race in 2011 en 2014 won. Auto nummer 2 is voor Audi’s DTM-coureurs Robin Frijns, Nico Müller en tweevoudig winnaar René Rast.

Aanstormende racetalenten

Aan de start verschijnen ook zes privé-ingeschreven Audi’s R8 LMS, met zowel ervaren, internationaal zeer succesvolle coureurs als jonge, aanstormende racetalenten aan het stuur. Enkele namen: Marcel Fässler (drievoudig Le Mans-winnaar), Daniel Serra (winnaar op Le Mans in de GTE Pro-klasse), Kelvin van der Linde (winnaar van de 24-uursrace op de Nürburgring) en de Nederlanders Loris Hezemans en de broers Pieter en Steijn Schothorst.

“We weten hoe zwaar er op Spa om de zege wordt geknokt,” zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing. “Vorig jaar, na 3.800 kilometer racen, wonnen we met slechts 11,9 seconden voorsprong. Drie jaar eerder was dat zelfs maar 7 tellen. De kleinste fout tijdens een pitstop of in de race kost je de overwinning.”

Na twee vrije trainingen en de kwalificatie op donderdag, gaan de twintig snelste auto’s uit het startveld van 67 deelnemers op vrijdag de baan op voor de Super-Pole. De 70ste editie van de Spa 24 Hours start op zaterdag om 16.30 uur. Het 7.004 kilometer lange circuit kent een hoogteverschil van 97 meter. Met beroemde bochtencombinaties als Raidillon is Spa-Francorchamps één van de meest veeleisende circuits ter wereld.

De Audi Sport customer racing teams tijdens de Spa 24 Hours

Audi R8 LMS #1 (Audi Sport Team WRT)
Christopher Mies/Alex Riberas/Dries Vanthoor

Audi R8 LMS #2 (Audi Sport Team WRT)
Robin Frijns/Nico Müller/René Rast

Audi R8 LMS #17 (Belgian Audi Club Team WRT)
Marcel Fässler/Stuart Leonard/Daniel Serra

Audi R8 LMS #25 (Audi Sport Team Saintéloc)
Christopher Haase/Frédéric Vervisch/Markus Winkelhock

Audi R8 LMS #26 (Saintéloc Racing)
Simon Gachet/Christian Kelders/Marc Rostan/Nyls Stievenart

Audi R8 LMS #29 (Montaplast by Land-Motorsport)
Kelvin van der Linde/Sheldon van der Linde/Jeffrey Schmidt

Audi R8 LMS #55 (Attempto Racing)
Pierre Kaffer/Clemens Schmid/Kim-Luis Schramm

Audi R8 LMS #66 (Attempto Racing)
Jamie Green/Pieter Schothorst/Steijn Schothorst

Audi R8 LMS #111 (Aust Motorsport)
Tobias Dauenhauer/Philipp Frommenwiler/Loris Hezemans/Nikolaj Rogivue