Leusden,
20
mei
2018
|
16:55
Europe/Amsterdam

Audi-fabrieksrijder Robin Frijns behaalt eerste DTM-kampioenschapspunt

  • Nederlander tiende in tweede DTM-race Lausitzring
  • Sterke inhaalrace Jamie Green beloond met zesde plaats
  • Veiligheid DTM-auto’s bewezen bij zware crashes
Samenvatting

In het tweede DTM-raceweekeinde van het seizoen behaalde de Nederlandse Audi-fabrieksrijder Robin Frijns zijn eerste kampioenschapspunt in de DTM. In de wedstrijd op zondag eindigde Frijns als tiende en kon daarmee een punt laten aantekenen. Daarmee werd hij de eerste Nederlander die een punt in het kampioenschap scoort sinds Christijan Albers in 2004.

In de race op zaterdag was Mike Rockenfeller op de elfde plaats de best geklasseerde Audi-rijder. Het belangrijkste nieuws echter was dat drie Audi-rijders, die in de race bij zware crashes betrokken waren, dankzij de uitstekende veiligheid van hun auto’s ongedeerd konden uitstappen. Allereerst kwamen de Zwitser Nico Müller en de Brit Jamie Green direct na de start met elkaar in botsing. Müllers auto was bij de start afgeslagen, Green kon de stilstaande Audi niet ontwijken en reed vol bij Müller achterin. De auto’s raakten zwaar beschadigd, maar de betrokken rijders kwamen met de schrik vrij.

Datzelfde gold voor DTM-titelverdediger René Rast, die na contact met een andere rijder van de baan raakte, waarop zijn Audi over de kop ging en forse schade opliep. Rast werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar hield geen verwondingen aan het incident over. “Gelukkig bouwt Audi ook stevige DTM-auto’s”, aldus Rast. Robin Frijns eindigde na een ‘drive-through penalty’ vanwege een te vroege start in de achterhoede.

Op zondag verschenen Müller en Green met gerepareerde auto’s weer aan de start. Green reed een sterke inhaalrace, waarin hij als 16een voorlaatste startte en als zesde over de eindstreep kwam. Frijns reed ook goed naar voren en werd als tiende geklasseerd, waarmee zijn eerste kampioenschapspunt een feit was. “In de races loopt het wel aardig, maar we komen in de kwalificatie nog de nodige snelheid tekort. Dat geldt niet alleen voor mij, dat geldt voor alle Audi-rijders”, aldus Frijns. “Natuurlijk werken we aan verbetering, hopelijk al voor de volgende races.” Het kampioenschap wordt over twee weken voortgezet op de Hungaroring nabij Boedapest.