Leusden,
15
mei
2017
|
15:48
Europe/Amsterdam

Audi enthousiasmeert meisjes voor techniek

Mechatronica, informatica en aanverwante zaken: absoluut vrouwenwerk! Dat hebben ook dit jaar weer tal van scholieren ervaren tijdens de Girls’ Day bij Audi. Samen met jonge stagiares gingen 273 meisjes aan de slag in de fabriek te Ingolstadt. Ze kwamen meer te weten over de verschillende beroepen op technisch vlak.

Zo'n 185 middelbare scholieren hebben in het Audi Bildungszentrum hun eerste APK-keuring uitgevoerd. Samen met automonteurs in opleiding controleerden ze bij verschillende Audi-modellen het niveau van de remvloeistof en de motorolie, de verlichting werd eveneens getest. Ook leerden ze hoe ze een band kunnen verwisselen. Samen met leerlingen die de opleiding elektrotechniek volgen leerden ze solderen, waarna ze gezamenlijk zaklampen maakten. Vervolgens konden ze samen met toekomstige metaalbewerkers hun vaardigheden testen bij verschillende machines.

Blik achter de schermen
Ook 88 VWO-leerlingen beleefden een spannende dag bij Audi. Tijdens een rondleiding door de fabriek konden ze de afdeling gereedschapfabricage en het assemblageproces met eigen ogen bekijken. Bovendien vertelden Audi-experts van verschillende afdelingen op de werkplek meer over hun werkzaamheden.

Girls' Day
Audi spant zich inmiddels al meer dan 40 jaar in om meisjes al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor technische beroepen. Door de jaarlijkse deelname aan Girls’ Day streeft de autofabrikant zijn doel na om het aandeel van vrouwelijke vakspecialisten en experts binnen het concern verder te verhogen.