Leusden,
11
december
2020
|
14:34
Europe/Amsterdam

Audi en Q Motorsport vormen fabrieksteam voor Dakar-project

Audi en Q Motorsport vormen fabrieksteam voor Dakar-project

  • Audi in 2022 voor het eerst in zwaarste rally ter wereld
  • Q Motorsport van Sven Quandt en Audi bundelen krachten in Dakar-fabrieksteam
Samenvatting

Audi neemt in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally met een innovatief prototype. Voor deze zwaarste crosscountry rally ter wereld bundelt Audi de krachten met het nieuw opgerichte team Q Motorsport GmbH van rally raid-specialist Sven Quandt.

“Door de samenwerking met Q Motorsport blijven we trouw aan de filosofie die Audi al jarenlang vele successen heeft gebracht,” verklaart Julius Seebach, Managing Director van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor de autosportactiviteiten van Audi. “De ontwikkeling van het Dakar-prototype met zijn innovatieve aandrijfconcept gebeurt volledig in eigen huis bij Audi Sport. Het runnen van de auto in de rally doen we in samenwerking met een ervaren partner. Het team van Q Motorsport brengt een enorme brok specifieke ervaring in de crosscountry rallysport mee.”

Q Motorsport GmbH is opgericht door Sven Quandt en zijn twee zonen Thomas en Tobias Quandt. Als coureur won Sven Quandt in 1998 de T1 Marathon Cup. In datzelfde jaar vierde zijn team GECO Raid een 1-2-3 overwinning in de T1-klasse van de Parijs-Dakar rally. Van november 2002 tot eind 2004 was Quandt als hoofd autosport werkzaam bij Mitsubishi Motors. Rond die tijd creëerde hij tevens zijn X-raid Team, dat vijf zeges boekte in de Dakar-rally en liefst elf maal de FIA World Cup voor crosscountry rally’s won.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.