10
januari
2018
|
11:34
Europe/Amsterdam

Audi en Nyck de Vries klaar voor Formule E race en test in Marrakech

Audi en Nyck de Vries klaar voor Formule E

  • Eerste Formule E rookietest: Nederlander Nyck de Vries in actie
  • Robin Frijns ook in 2018 Audi fabrieksrijder

Op zaterdag 13 januari klinkt in het Marokkaanse Marrakech het startschot voor de derde Formule E-race van het seizoen. Ter voorbereiding reden Audi-rijders Lucas di Grassi en Daniel Abt de race al in de simulator. Op de dag na de race volgt de eerste Formule E rookietest. Hierbij komt de talentvolle 22-jarige Nederlandse coureur Nyck de Vries in actie met de Audi e-tron FE04.

Audi Sport is gebrand op een goed resultaat in Marokko, vooral omdat Daniel Abt in Hong Kong zijn eerste overwinning behaalde, maar aansluitend werd gediskwalificeerd vanwege een administratieve fout. De Audi e-tron FE04 heeft echter wel aangetoond dat het een winnende auto is en met dat positieve gevoel komt zowel Di Grassi als Abt aanstaande zaterdag aan de start van de derde race voor het Formule E 2018-kampioenschap.

Formule E rookietest: Nyck de Vries in actie voor Audi

Een dag na de race vindt in Marrakech de eerste Formule E rookietest ooit plaats. Deze testsessie is bedoeld voor talentvolle coureurs die nog geen Formule E-ervaring of -licentie hebben. Bij deze test komt ook de Nederlander Nyck de Vries (22) in actie. Audi volgt De Vries, die al veel single-seater-ervaring heeft, al enkele jaren. Nyck testte eind 2017 een Audi RS 5 DTM – en bestuurde ook de gastenauto tijdens het DTM-weekend op Zandvoort – en krijgt nu de kans om zijn eerste ervaring in de Audi e-tron FE04 op te doen. Naast De Vries komt ook de Duitse Audi DTM-coureur Nico Müller in actie tijdens de Formule E rookietest.

Robin Frijns ook in 2018 Audi-coureur

Nog meer nieuws van het Nederlandse Audi Sport-front. Net als vorig jaar is de Nederlander Robin Frijns ook in 2018 vastgelegd als Audi-fabriekscoureur. De 26-jarige Limburger heeft een zeer bede autosport-ervaring: van single-seaters tot GT-auto’s als de Audi R8 LMS.

Uitgebreide simulatorsessies Audi Sport

Als Lucas di Grassi en Daniel Abt komende zaterdag aan de start verschijnen op het Circuit International Automobile Moulay El Hassan in Marrakech, hebben ze de trainingen en race al een keer gereden. Dat gebeurde in de simulator van Audi Sport in het Duitse Neuburg. Deze virtuele voorbereiding is uitermate realistisch. De coureurs zitten in een Formule E-auto en worden omringd door monitoren voor een 360-graden-view. De simulator bevat alle details van het circuit, zoals hoogteverschillen en de kerbstones. Zelfs verschillende klimatologische omstandigheden zijn na te bootsen. Tijdens deze testsessies wordt waardevolle informatie verzameld. Op basis hiervan kan bijvoorbeeld de software van het energiemanagementsysteem van de e-tron FE04 worden aangepast.