Leusden,
14
januari
2020
|
15:00
Europe/Amsterdam

Audi en FC Bayern München verlengen samenwerking tot 2029

Audi en FC Bayern München verlengen samenwerking tot 2029

  • Spelers van FC Bayern München gaan Audi e-tron rijden
Samenvatting

Audi en de Duitse voetbalclub FC Bayern München hebben de samenwerking die de twee partijen al sinds 2002 hebben tot 2029 verlengd en uitgebreid. Audi is en blijft de exclusieve autopartner van FC Bayern. Het komende decennium is gericht op strategische samenwerking op het gebied van innovatieve marketing en elektrificatie. Logisch voortvloeisel van deze verbintenis is dat alle spelers van de Bundesliga-kampioen een volledig elektrische Audi e-tron gaan rijden.

Audi ondersteunt sinds 2002 de meest succesvolle Duitse voetbalclub uit München. Bovendien is Audi sinds 2011 aandeelhouder van FC Bayern München AG. De tweejaarlijkse Audi Cup, die in 2019 voor de zesde keer in de Allianz Arena werd gehouden, behoort tot Europa’s meest prestigieuze voetbaltoernooien die als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen plaatsvinden.

“FC Bayern München past perfect in de nieuwe strategische manier van denken van Audi,” zegt Hildegard Wortmann, lid van de raad van bestuur van AUDI AG voor Marketing en Sales. “We willen dicht bij onze fans, klanten en potentiële klanten staan. Als exclusieve autopartner van FC Bayern München hebben we de mogelijkheid om elektrische mobiliteit en connectiviteit te presenteren en deze om te zetten in tastbare ervaringen. Onze samenwerking met FC Bayern biedt nieuwe, gezamenlijke marketingmogelijkheden, met name in China, de belangrijkste groeimarkt voor Audi. Bayern heeft 650 miljoen fans wereldwijd en alleen al in China 135 miljoen fans.”

Oud-voetbalinternational Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de raad van bestuur van Bayern München AG, is verheugd over de verlenging van de samenwerking met Audi. “Voor FC Bayern is deze overeenkomst een belangrijke strategische stap voorwaarts. FC Bayern en Audi werken al meer dan anderhalf decennium samen. Nu zijn we ervan verzekerd dat dit partnerschap de komende tien jaar zal blijven voortduren.”

Voor de gehele vloot die Audi aan FC Bayern levert, is een gemiddelde maximum uitstoot van 95 gram CO2/km overeengekomen voor de gehele looptijd van de overeenkomst. Dit voldoet aan de wettelijke eis waaraan de vloten van de fabrikanten vanaf januari 2020 moeten voldoen. Ten minste de helft van alle voertuigen zal in de toekomst worden geëlektrificeerd.

Het nieuwe strategische partnership biedt ook de mogelijkheid om individuele projecten uit te voeren met andere merken van de Volkswagen Group.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.