Leusden,
21
maart
2022
|
08:59
Europe/Amsterdam

Audi eerste autofabrikant die auto transformeert in virtual-reality-experience

Audi eerste die auto transformeert in virtual-reality-experience

  • Audi-modellen met MIB 3 infotainmentsysteem vanaf juni geschikt voor holoride virtual-reality-entertainment
  • Nieuwe technologie mixt virtual-reality-content met realtime rijbewegingen van de auto
Samenvatting

Als eerste autofabrikant wereldwijd introduceert Audi de virtual-reality-entertainment van holoride in zijn modellen. Vanaf deze zomer kunnen inzittenden achterin hun VR-brillen opzetten en zich onderdompelen in uiteenlopende mediaformats, zoals games, films en interactieve content. Daarbij past de virtuele content van holoride zich in realtime aan de rijbewegingen van de auto aan, voor een compleet interactieve experience. Vanaf juni zijn Audi-modellen met de nieuwste upgrade van het MIB 3 infotainmentsysteem geschikt voor holoride. De technologie werd afgelopen week gepresenteerd tijdens het South by Southwest® (SXSW) festival in de VS, waar bezoekers holoride ook zelf konden ervaren.

Binnenkort kunnen Audi-passagiers de reistijd van A naar B doden met een spannende game-experience. Vanaf juni ervaren ze films, games en interactieve content vanaf de achterbank veel realistischer met behulp van een VR-bril. Waarmee een autorit verandert een in levensecht game-event.

Elastic Content

Achter deze holoride VR-experience gaat een technologie schuil die virtuele content in realtime aanpast aan de rijbewegingen van de auto. Als de auto bijvoorbeeld rechtsaf slaat, vliegt het ruimteschip in de virtuele wereld automatisch ook naar rechts. Accelereert de Audi, dan draait het ruimteschip eveneens de gashendel open. De ontwikkeling van deze innovatieve VR- of XR- (extended reality) technologie - die door Audi is geïnitieerd - wordt door de tech entertainment start-up holoride verder voortgezet en vermarkt. Hiermee heeft de in München gevestigde start-up een compleet nieuwe mediacategorie gevestigd die de onderneming ‘Elastic Content’ noemt: content die zich aanpast aan rijbewegingen, reistijd en de te rijden route. Het resultaat is een levensechte ervaring met een kwaliteitsniveau dat tot nu toe ondenkbaar was.

Vanaf juni zijn tal van Audi-modellen - de A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8, e-tron en e-tron GT - in heel Europa, Canada, de VS, Japan en China geschikt om holoride te ‘draaien’, dankzij de derde generatie van het modulaire infotainmentsysteem MIB 3 voorzien van de allernieuwste software. De beschikbaarheid van holoride, dat als eerste in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de VS leverbaar wordt, verschilt daarbij per markt. 

holoride

holoride werd afgelopen week gepresenteerd tijdens het South by Southwest® (SXSW) muziek-, film- en techfestival in Austin (Texas), waar bezoekers de nieuwe technologie zelf konden ervaren op de achterbank van diverse elektrische Audi’s. Eerder won holoride al de prestigieuze SXSW Pitch 2021 onderscheiding in de categorie ‘Entertainment, Gaming & Content’ evenals de ‘Best in Show’ award.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.