Leusden,
22
januari
2019
|
16:07
Europe/Amsterdam

Audi e-tron-vloot maakt World Economic Forum mobiel

Audi e-tron-vloot maakt World Economic Forum mobiel

  • Audi e-tron-vloot rijdt op groene stroom
  • Onderzoeksproject naar hergebruik van batterijen van elektrische auto's
  • CEO Bram Schot: “Audi focust op duurzame mobiliteitsoplossingen”
Samenvatting

Audi zorgt tijdens het World Economic Forum in Davos als exclusieve shuttlepartner voor duurzame mobiliteit met een vloot van vijftig Audi’s e-tron. De 100 procent elektrische auto's rijden tijdens de jaarvergadering op groene stroom. Daarbij maakt Audi gebruik van mobiele laadcontainers waarmee de autofabrikant demonstreert dat een tweede leven van gebruikte batterijen uit elektrische auto’s heel goed mogelijk is.

“Wij concentreren ons consequent op duurzame mobiliteitsoplossingen voor de toekomst,” zegt Bram Schot, de voorzitter van de raad van bestuur van AUDI AG. “Tijdens het World Economic Forum van dit jaar kunnen we onze definitie van praktische elektrische mobiliteit live demonstreren en laten we veel mensen de mogelijkheden direct ervaren.”

Eerste volledig elektrische Audi

De e-tron is het eerste volledig elektrische model dat Audi in grote aantallen produceert. Er zijn voor dit model wereldwijd al meer dan 20.000 orders geplaatst. Met de shuttle-vloot van vijftig Audi’s e-tron bevestigt de autofabrikant opnieuw de praktische bruikbaarheid van de elektrische auto, ook tijdens winterse omstandigheden en in de besneeuwde bergen van deze Zwitserse regio.

Mobiele Audi-laadcontainers

Drie mobiele Audi-laadcontainers met een totaal vermogen van 700 kW en een capaciteit van 1,14 MWh zorgen voor een snelle aanvoer van groene stroom voor de intensief gebruikte e-tron-vloot. Met dit onderzoeksproject test Audi het hergebruik van batterijen van elektrische auto's. Als de levenscyclus in auto's voorbij is, zijn de accu’s nog zeer geschikt voor verschillende toepassingen op het gebied van energieopslag. Om deze reden test Audi scenario's om de beschikbare batterijen zo efficiënt mogelijk te (her)gebruiken. De fabrikant uit Ingolstadt implementeert momenteel de mobiele laadcontainers bij grote evenementen. Deze laadpunten zijn daarmee een flexibele aanvulling op de lokale laadinfrastructuur.

Global Battery Alliance

Met het onderzoeksproject onderschrijft Audi de doelen van de Global Battery Alliance van het World Economic Forum. Deze alliantie bestaat uit partners uit de publieke en private sector uit de hele accuketen en streeft naar sociale en ecologische duurzaamheid in de keten van accu-grondstoffen. Zo houdt de Global Battery Alliance zich bezig met de voorwaarden voor grondstofwinning, duurzame recyclingconcepten en innovaties die de duurzaamheid van batterijen bevorderen. Audi is sinds 2017 lid van het samenwerkingsplatform.

Audi ondersteunt het jaarlijkse World Economic Forum al sinds 1987 als exclusieve shuttlepartner. De 49e bijeenkomst van deze jaarvergadering in Davos vindt van 22 tot 25 januari plaats.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.