Leusden,
25
januari
2019
|
08:30
Europe/Amsterdam

Audi e-tron-vloot ingezet als shuttle tijdens fameuze Hahnenkamm Race

Audi e-tron-vloot ingezet als shuttle tijdens fameuze Hahnenkamm Race

  • Audi voor het zeventiende jaar algemeen sponsor van de Audi FIS Alpine Ski World Cup
  • Audi e-tron shuttle-vloot voor het eerst aanwezig op Ski World Championships en de legendarische Streif-hellingen
  • Motto wereldkampioenschappen Ski: ‘inspire the world’
Samenvatting

Als onderdeel van de langdurige samenwerking met de Fédération Internationale de Ski (FIS) sponsort Audi de 45e Alpine World Ski Championships in het Zweedse Åre (van 4 tot 17 februari) en de legendarische Hahnenkamm Race in Kitzbühel, Oostenrijk (van 25 tot 27 januari). De honderd procent elektrische Audi e-tron is bij alle wedstrijden aanwezig.

Audi is tijdens het seizoen 2018/2019 voor het zeventiende jaar titelsponsor van de Audi FIS Alpine Ski World Cup. Dit seizoen zijn alle ogen gericht op de nieuwe Audi e-tron. Na de opening van de Wereldbeker in Sölden en het Four Hills-toernooi is de Audi e-tron te zien tijdens de 45e FIS Alpine World Ski Championships in Åre en de 79e Hahnenkamm Race in Kitzbühel.

Audi's aanwezigheid in Zweden en Oostenrijk is meer dan merkzichtbaarheid alléén: voor de eerste keer beschikt de organisatie van de World Ski Championships over een vloot van volledig elektrische Audi’s e-tron als shuttledienst. De Audi Shuttle Service in Kitzbühel bestaat uit twintig Audi’s e-tron. Toeschouwers en skiërs krijgen tussen de ski-wedstrijden door de gelegenheid om de nieuwe Audi e-tron te ervaren op een speciaal daarvoor geprepareerd terrein.

In Åre wordt gestreden om de wereldkampioenschappen in alle alpine ski-disciplines. Ski-cracks zoals Marcel Hirscher uit Oostenrijk of de Amerikaanse Mikaela Shiffrin zullen met de e-tron shuttle-vloot niet alleen kunnen genieten van comfortabel transport ter plaatse, maar kunnen na elk van hun laatste races ook relaxen in de Audi Lounge.

Audi is al meer dan dertig jaar de hoofdsponsor van de Duitse Ski Association (DSV), die alle nationale teams ondersteunt. Het merk sponsort ook veel andere nationale skiteams en treedt op als partner bij geselecteerde wintersportevenementen. Sommige teams trainen zelfs regelmatig in het Audi Wind Tunnel Center in Ingolstadt en nemen deel aan een Audi-rijervaring, hetzij in de sneeuw, hetzij in het Audi rijbeleveniscentrum in het Duitse Neuburg, langs de Donau.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.