Leusden,
11
april
2018
|
10:55
Europe/Amsterdam

Audi e-tron Vision Gran Turismo: van PlayStation tot realiteit

e-tron Vision Gran Turismo: van PlayStation tot realiteit

  • Virtuele sportscar wordt realiteit
  • Elektrische racer voor ‘taxi drives’ bij Formule E-wedstrijden

Met de elektrische Audi e-tron Vision Gran Turismo concept car vertaalt Audi elektromobiliteit op een unieke wijze door van de virtuele wereld naar de realiteit. De one-off sportscar werd oorspronkelijk ontwikkeld voor een racegame op de PlayStation 4, maar komt nu in het echt in actie als racetaxi op het circuit rondom de Formule E-weekenden. Aanstaande zaterdag debuteert de Audi e-tron Vision Gran Turismo tijdens de Formule E in Rome.

Gasten van Audi kunnen de Formule E stadscircuits voortaan verkennen als bijrijder in de Audi e-tron Vision Gran Turismo. Audi’s engineers hebben deze unieke auto in slechts elf maanden ontwikkeld op basis van de Audi e-tron Vision Gran Turismo uit de PlayStation-game ‘Gran Turismo’. Deze ongekend populaire game – die al miljoenen malen over de toonbank ging - heeft reeds vele jaren de cultstatus bij gamers over de gehele wereld. Audi werkt voor dit project inmiddels bijna twintig jaar samen met Sony en Polyphony Digital – de ontwikkelaars van ‘Gran Turismo’. De designers van Audi hebben de Audi e-tron Vision Gran Turismo gecreëerd voor de ‘Vision Gran Turismo’ game die in het leven werd geroepen ter gelegenheid van de 15e verjaardag van ‘Gran Turismo’.

e-tron quattro permanente vierwielaandrijving

De Audi e-tron Vision Gran Turismo beschikt over volledig elektrische e-tron quattro permanente vierwielaandrijving met variabele vermogensverdeling. Drie elektromotoren, elk met een vermogen van 200 kW, zorgen ervoor dat de concept car indrukwekkende prestaties levert. Twee elektromotoren drijven de achteras aan en het derde exemplaar de vooras. Daarbij wordt gebruikgemaakt van verschillende componenten van de toekomstige Audi e-tron.

Het systeemvermogen bedraagt 600 kW. Met een gewicht van 1.450 kilogram heeft de elektrische raceauto een pk-gewichtverhouding van 1,78 kilogram per pk en een ideale 50:50 gewichtsverdeling over de voor- en achteras. De Audi e-tron Vision Gran Turismo accelereert in minder dan 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Tijdens de Europese Formule E-wedstrijden en tal van andere evenementen in 2018 wordt de Audi e-tron Vision Gran Turismo ingezet als racetaxi. De auto zal worden bestuurd door voormalig DTM-coureur Rahel Frey uit Zwitserland en Le Mans-winnaar Dindo Capello uit Italië.