Leusden,
28
februari
2022
|
13:56
Europe/Amsterdam

Audi e-tron uitgeroepen tot ‘EV van het Jaar 2022’

Audi e-tron ‘EV van het Jaar 2022’

  • Zakelijk rijdend Nederland kiest Audi e-tron voor tweede jaar op rij als dé EV in het topsegment
  • Aantal registraties, vanafprijs en gebruiksgemak bepalende elementen in verkiezing
Samenvatting

De Audi e-tron is door de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) uitgeroepen tot ‘EV van het Jaar 2022’. De elektrische SUV van Audi kreeg de onderscheiding toegekend in de categorie ‘Top segment’. Daarmee won de Audi e-tron deze titel voor het tweede jaar op rij, want vorig jaar verkoos zakelijk rijdend Nederland de e-tron ook al tot winnaar in deze klasse.

De ‘EV van het Jaar’ verkiezing en het bijbehorende onderzoek werden door het vierde achtereenvolgende jaar gehouden door de VZR in samenwerking met AutoWeek, Eneco, LeasePlan Nederland en het AD. De vakjury beoordeelde de deelnemende auto’s op zaken als actieradius, laadsnelheid, beschikbaarheid, verkoopaantallen, trekgewicht, consumentenprijs, gebruiksgemak, rijeigenschappen en leasetarief.

De top in het ‘Top segment’

In een concurrentieveld van 36 automerken en 67 deelnemende modellen won de Audi e-tron net als vorig jaar overtuigend in de categorie ‘Top segment’, één van de drie categorieën van de verkiezing. De e-tron bleef daarbij de Porsche Taycan en BMW iX voor. Met name “het aantal registraties, de vanafprijs en het gebruiksgemak doorslaggevende elementen om de Audi e-tron uit te roepen tot winnaar in het segment”, aldus het juryrapport.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.