Leusden,
17
juli
2020
|
11:37
Europe/Amsterdam

Audi e-tron ’s werelds bestverkochte auto in zijn klasse

Audi e-tron ’s werelds bestverkochte auto in zijn klasse

  • Meest verkochte elektrische SUV in Europa
  • Verkooptoename van 87 procent ten opzichte van vorig jaar
  • Elektro-offensief in volgende versnelling met e-tron GT en Q4 e-tron
Samenvatting

De Audi e-tron is wereldwijd marktleider in zijn segment. Niet alleen verdubbelden de verkopen van Audi’s eerste elektrische productiemodel bijna gedurende de eerst helft van 2020; in Europa was het zelfs de bestverkochte elektrische SUV. Audi kijkt vol spanning uit naar 2021, wanneer het succes van de e-tron een vervolg krijgt. Dan verschijnen namelijk de eveneens volledig elektrische e-tron GT, Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback op de markt.

In de eerste helft van 2020 leverde Audi 17.641 exemplaren van de e-tron. Dat betekent een toename van 87 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, ondanks de uitdagende markt als gevolg van de COVID-19 situatie. De volledig elektrische Audi e-tron neemt een grote voorsprong op de concurrentie in het segment van de full-size elektrische SUV’s. In Europa is de e-tron zelfs de bestverkochte elektrische SUV ‘overall’.

Troefkaarten: korte laadtijden, grote actieradius

De Audi e-tron heeft zijn succes voor een groot deel te danken aan zijn dagelijkse, praktische bruikbaarheid. Naast de grote binnenruimte is ook de forse elektrische actieradius een belangrijk aankoopargument. De e-tron 55 heeft een bereik van 436 kilometer (WLTP), de e-tron Sportback 55 zelfs van 446 kilometer. Kopers van de Audi e-tron stellen ook de snelle laadtijden zeer op prijs. Dankzij het laadvermogen tot 150 kW kan na 10 minuten alweer 110 kilometer worden afgelegd. Na ongeveer 30 minuten is de accu van de Audi e-tron 55 zelfs voor 80 procent opgeladen.

Gezinsuitbreiding: e-tron Sportback en e-tron S

Met de introductie van de e-tron heeft Audi een omvangrijk elektro-offensief ingeluid: in 2025 kunnen Audi-kopers kiezen uit ongeveer twintig volledig elektrische modellen. Afgelopen april werd de Audi e-tron Sportback aan de reeks toegevoegd, recent gevolgd door de twee nieuwe sportieve topmodellen binnen de serie: de S-versie van de e-tron en e-tron Sportback.

Elektrische GT en twee Q-modellen in de startblokken

In 2019 toonde Audi op de autosalon van Genève de Q4 e-tron concept, als voorproefje op de eerste compacte elektrische SUV van het merk. Aan de nieuwe Q4-reeks is nu een tweede model toegevoegd: de Q4 e-tron Sportback. Deze SUV-coupé gaat in 2021 in productie. Beide Q4-modellen vormen de pijlers onder Audi’s elektrische strategie.

Audi-liefhebbers kunnen zich daarnaast opmaken voor een ander elektrisch hoogtepunt. Naast de Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback gaat in 2021 ook de Audi e-tron GT in productie. Hoge prestaties en een expressief design zijn belangrijke kenmerken van de e-tron GT. Naast de succesvolle Audi e-tron en de toekomstige elektrische Q-modellen legt de e-tron GT de nadruk op de sportieve elektrische inborst van Audi.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.