Leusden,
16
oktober
2019
|
15:14
Europe/Amsterdam

Audi e-tron FE06 treedt voor het eerst aan in Valencia-test

Eerste test Audi e-tron FE06 in Valencia

  • Enige gezamenlijke Formule E preseizoentest
  • Auto’s Daniel Abt en Lucas di Grassi voor het eerst in definitieve livery
  • Start nieuwe Formule E-seizoen op 22 november in Saoedi Arabië
Samenvatting

Deze week meet de Audi e-tron FE06 zich voor het eerst met zijn concurrenten. Tot en met aanstaande vrijdag nemen alle twaalf Formule E-teams deel aan de eerste en enige preseizoentest in Valencia, voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen op 22-23 november in Diriyah (Saoedi Arabië).

De zomervakantie zit er voor de Formule E definitief op. Deze week testen Daniel Abt en Lucas di Grassi samen met de andere teams en rijders voor het eerst hun nieuwe auto’s. Tijdens deze preseizoentest zijn de Audi’s e-tron FE06 met startnummer 11 (Di Grassi) en 66 (Abt) voor het eerst voorzien van hun definitieve kleurstelling. Voor de herkenbaarheid heeft de auto van Abt neon-oranje spiegels gekregen.

Spannendste seizoen tot dusver

Met twaalf teams, 24 coureurs en in totaal tien fabrikanten – inclusief de vier Duitse premiummerken Audi, BMW, Porsche en Mercedes – kunnen de fans zich opmaken voor wat waarschijnlijk het spannendste seizoen tot dusver gaat worden. Als één van de teams van het allereerste uur treedt Audi Sport ABT Schaeffler aan met een gevestigde rijdersline-up. Daniel Abt en Lucas di Grassi vormen het enige duo dat tot dusver voor hetzelfde team aan alle races van het Formule E-kampioenschap hebben deelgenomen.

Aansluitend op de preseizoentest in Valencia en het afronden van de voorbereidingen worden de Audi’s e-tron FE06 en alle uitrusting klaargemaakt voor transport naar Diriyah in Saoedi Arabië, waar op 22 en 23 november de eerste twee races van het nieuwe seizoen worden verreden. Aansluitend staan er nog twaalf races op vijf verschillende continenten op het programma.