Leusden,
08
juni
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Audi e-tron 55: snellaadkampioen

Audi e-tron 55: snellaadkampioen

  • Van 5% naar 80% batterijcapaciteit in slechts 30 minuten 
  • 110 kilometer in 10 minuten
Samenvatting

Hoe snel zijn de Audi e-tron 55-modellen weer opgeladen? En wat is het rijbereik? De feiten en cijfers over de laadprestaties van de Audi e-tron 55 quattro en e-tron Sportback 55 quattro op een rij.

10 minuten aan een snellader met de e-tron 55-modellen volstaat om de auto te ‘vullen’ met stroom voor een rijbereik van circa 110 kilometer.

11 kW is het vermogen van de standaard DC-lader in de Audi e-tron. Met ingang van deze herfst levert Audi optioneel een tweede onboard lader (OBC) die het laadvermogen verdubbelt.

25 tot 35 graden Celsius is de meest optimale en effectieve bedrijfstemperatuur voor de e-tron-batterijen. Dankzij een doordacht warmtemanagement handhaaft Audi die ideale temperatuur ook onder zware belasting en bij extreem koude weerscondities.

30 minuten ‘tanken’ bij een laadsnelheid van 150 kW vult de batterijen in de e-tron 55-modellen van 5% tot 80% van hun capaciteit.

40 meter aan koelingskanalen en 22 liter koelvloeistof houden de batterijen in de Audi e-tron 55 continu op de optimale bedrijfstemperatuur.

45 minuten vergt het om de e-tron 55-modellen van een minimum van 5% tot de volledige 100% op te laden.

95 kWh is de capaciteit (86 kWh netto) van de lithium-ion batterijen in de Audi e-tron 55 quattro en Audi e-tron Sportback 55 quattro – een hoeveelheid stroom die voldoende is om een gezin van vier personen een week lang van elektrische energie te voorzien.

150 kW is het maximale laadvermogen van de e-tron 55-modellen.

300 kW (408 pk) is het maximale elektrische vermogen dat de e-tron 55-modellen in boost-modus leveren.

664 Nm is het maximumkoppel dat via de quattro vierwielaandrijving in boost-modus op het asfalt wordt overgebracht.

Meer dan 65.000 publieke laadstations in 16 Europese landen – ‘and counting’ – zijn te gebruiken via de Shuttel laad- en mobiliteitspas. Met deze pas kan er bijvoorbeeld ‘getankt’ worden bij het Fastned-netwerk, maar ook bij de snelladers van het Europese IONITY-netwerk.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.