Leusden,
28
november
2017
|
09:01
Europe/Amsterdam

Audi-coureur Lucas di Grassi over nieuw Formule E-seizoen: ‘Startnummer 1 motiveert enorm’

Lucas di Grassi over nieuw Formule E-seizoen

  • Team Audi Sport ABT Schaeffler klaar voor nieuw seizoen
  • Audi e-tron FE04-racewagens onderweg naar Hong Kong
  • Eerste races op 2 en 3 december

De racewagens van Team Audi Sport ABT Schaeffler zijn aangekomen in Hong Kong. Daar worden komend weekend de eerste twee races van het nieuwe Formule E-seizoen gehouden. Audi-coureur en regerend Formule E-kampioen Lucas di Grassi over zijn verwachtingen, het nieuwe team en zijn grootste concurrenten.

Wie zijn dit seizoen de favorieten voor de titel volgens jou?

“Dat is lastig te zeggen in de Formule E, zeker voorafgaand aan het seizoen. Ik denk dat Renault en Mahindra het heel goed gaan doen, maar we moeten ook Virgin, Andretti en Jaguar in ons vizier houden. Wat mij betreft zijn er ten minste vijf of zes teams die races kunnen winnen. Daarbij zijn André Lotterer, Edoardo Mortara en Kamui Kobayashi sterke nieuwe coureurs, dus het is vrijwel onmogelijk om voorspellingen te doen. Het enige waarvan we zeker kunnen zijn, is dat dit het meest competitieve Formule E-seizoen tot nu toe gaat worden.”

Wat betekent het voor je om het seizoen te beginnen met het startnummer 1 op jouw auto?

“Dat voelt goed, want het laat zien dat we het uitstekend hebben gedaan in het afgelopen seizoen, dat we iets uitzonderlijks hebben gepresteerd. Daarvoor krijg je weliswaar geen punten in het nieuwe seizoen, maar het motiveert ons enorm om er alles aan te doen om wederom voor de hoogste eer te gaan.”

Nu São Paulo, Brazilië is toegevoegd aan de Formule E-kalender hoeven we het zeker niet te vragen wat je favoriete race is…

“Racen in São Paulo is voor mij een droom die uitkomt, want die stad is mijn thuis. Mijn complete familie en al mijn vrienden zullen aanwezig zijn tijdens de race. Toch zijn er meer steden waar ik absoluut naar uitkijk, zoals Rome en Zurich. Formule E is wat dat betreft aan een flinke opmars bezig. Er komen nieuwe aantrekkelijke racelocaties bij en er stappen steeds meer fabrikanten in. Ik denk dat de Formule E momenteel de op een na relevantste raceserie ter wereld is, na de Formule 1. En de klasse heeft alles in zich om in de toekomst nog veel groter te worden.”

Je vertrekt morgen naar Hong Kong. Kijk je uit naar het evenement?

“We kijken ontzettend uit naar de openingsrace, want we hebben de laatste maanden ontzettend hard gewerkt aan een auto die in staat moet zijn om te winnen. Bovendien zijn we niet langer een team dat door Audi wordt gesteund, maar sinds dit jaar een officieel Audi-fabrieksteam. Die overgang was spannend, maar ging uiteindelijk heel soepel. We hopen dat we een uitstekend weekend zullen hebben in Hong Kong, zodat we het nieuwe seizoen net zo succesvol kunnen beginnen als we het vorige zijn geëindigd.”

Wat heeft het team verbeterd sinds het vorige seizoen?

“Het reglement van de Formule E geeft ons de vrijheid om onze eigen aandrijflijn te ontwikkelen, dus die is volledig nieuw. Daarbij hebben we de transmissie veranderd; die had drie versnellingen en nu nog maar één. Verder profiteren we van het feit dat Audi dit seizoen officieel actief is geworden in Formule E, bijvoorbeeld op het gebied van het werken met simulatoren. Dat is goed en ook nodig.”

In 2016 reed jij een bizarre race in Hong Kong. Je startte achteraan en finishte toch op het podium. Wat zijn je verwachtingen voor de komende race?

“Ik verwacht dat het wederom een bizarre race wordt. De baan in Hong Kong is lang, spannend en biedt coureurs veel mogelijkheden om in te halen. De fans gaan twee spannende races zien. Geen twijfel over mogelijk.”