Leusden,
09
juni
2022
|
10:56
Europe/Amsterdam

Audi Connect plug & play verbindt nu ook Audi-modellen met ervaring met de online wereld

  • Audi Connect plug & play DataPlug koppelt Audi aan smartphone bestuurder
  • Handige ritregistratie, parkeerlocatie auto en brandstofhoeveelheid altijd inzichtelijk, automatisch service-afspraak inplannen en inzicht in rijstijl 


Audi introduceert Audi Connect plug & play voor de hoogwaardige Audi Selectie :plus-modellen. Deze Audi-occasions zonder af-fabriek Connect-functie worden voortaan voorzien van een DataPlug die de auto koppelt aan de smartphone van de berijder. Zo komen veel handige online functies binnen handbereik. Met de Audi Connect plug & play app zijn bijvoorbeeld ritten overzichtelijk te registreren en is de auto op afstand te lokaliseren. Ook laat hij de resterende hoeveelheid brandstof zien, biedt hij inzicht in de rijstijl en is eenvoudig automatisch een afspraak voor service in te plannen. Via de app kan de bestuurder bovendien snel contact maken met de Audi-dealer en - indien nodig - met hulpdiensten. 

Dankzij Audi Connect plug & play profiteren nu ook Audi-modellen met ervaring (vanaf bouwjaar 2008) van handige online functies die toegankelijk zijn via een smartphone (iOS of Android) en de gratis Audi Connect plug & play app.

Sluitende rittenregistratie

Audi Connect plug & play biedt toegang tot diverse handige functies. Eén ervan is de ritregistratiefunctie in de app, waarmee het mogelijk is om per rit aan te geven of deze zakelijk of privé was. Ook kan de eigenaar aangeven wat het doel van de rit was en eventueel notities invoeren. Het complete rittenoverzicht is eenvoudig te downloaden (PDF). 

Gemak en gemoedsrust

Maar Audi Connect plug & play biedt meer praktische functies. Via de app zijn bijvoorbeeld belangrijke voertuiggegevens zoals het chassisnummer en de registratiedatum beschikbaar. Ook is met de app altijd en overal te zien hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Bovendien wijst de app letterlijk de weg naar de auto. Dit is vooral handig bij parkeren op onbekend terrein. De bestuurder krijgt inzicht in zijn (zuinige) rijstijl, inclusief handige besparingstips én het is mogelijk om een serviceafspraak bij de dealer in te plannen. Via de app kan de eigenaar van de auto daarnaast eenvoudig contact opnemen met de dealer, bijvoorbeeld als er een lampje op het dashboard brandt. Als het nodig is, zijn ook hulpdiensten met de app op te roepen.

Primeur voor Audi Selectie :plus-modellen

Per direct worden de -niet af-fabriek connected- Audi Selectie :plus-modellen (met uitzondering van de Audi R8) bij verkoop standaard voorzien van de Audi Dataplug. Uiteraard krijgen kopers van een gebruikte Audi met dit kwaliteitskeurmerk een uitgebreide instructie over het gebruik van de nieuwe online functies. Binnenkort wordt Audi Connect plug & play ook beschikbaar voor meer ervaren Audi’s zonder af-fabriek Connect-functie die momenteel al in Nederland rijden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.